Доступність посилання

ТОП новини

Який план блискавичної дії хотіла реалізувати Юлія Тимошенко? Чому судова справа щодо «міліцейських перевертнів» знову слухатиметься від початку? (Огляд преси)


Ірина Біла Київ, 15 травня 2008 (RadioSvoboda.Ua) – Бліцкригу не вийшло. Як пише газета «Україна молода», ще вчора зранку Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко готувалася реалізувати свій план блискавичної дії: розпочавши на мажорній ноті засідання уряду, показово відшмагати шістьох спеціально запрошених «губернаторів» і спробувати зняти їх із посад. Цим рішучим ходом, на думку газетярів, керівник Кабміну хотіла не тільки пом’якшити в очах народу незручну ситуацію блокування бютівцями трибуни Верховної Ради, а й підсилити свої позиції в гострій суперечці з Секретаріатом Президента. Задумане могло вдатися, але… Про це видання розповідає у статті «Хід Васюником».

Останні події у Верховній Раді – це криза особистих стосунків Президента Ющенка та Прем’єр-міністра Тимошенко, стверджує в газеті «День» політолог Володимир Фесенко. Він погоджується з Президентом, який назвав блокування парламенту представниками фракції БЮТ безпрецедентним явищем. Водночас, зазначає експерт, можна в деякій мірі зрозуміти й бютівців, оскільки часто ініціативи уряду під проводом їхнього лідера блокуються Банковою. Проте хоч там як, але день для демонстрації «рішучої позиції» представники найчисленнішої коаліційної фракції обрали невдалий. Зірвати виступ Президента, соратниками якого є, – чи не занадто? Стаття називається «Сигнал для влади».

Колишні офіцери міліцейського відділу «зовнішнього спостереження», що вбили Георгія Гонгадзе, могли також бути членами «банди перевертнів у погонах», яку очолював покійний підполковник МВС Ігор Гончаров. Як пише газета «Факти», через хворобу судді кримінальна справа міліцейської банди, на рахунку якої понад десяток викрадень із метою викупу, а також убивств, знову буде слухатися від самого початку.

Історія попереджає, що нестримане бажання системного оновлення Конституції у найкоротші строки супроводжується погано прорахованими сподіваннями на успіх справи, яку довірили юристам, попереджає дописувач газети «Голос України». І далі розповідає про те, як можна уникнути хвороби «юридичного романтизму». Стаття називається «Нові конституційні засади судової влади».

Про наслідки глобального потепління розповідає газета «Сегодня». Під водою опиняться цілі острівні держави, а також частини великих островів, у тому числі і Великобританії, стверджує видання. Про інші зміни оповідається в публікації «Занурення Землі».
XS
SM
MD
LG