Доступність посилання

ТОП новини

Хто пообіцяв Юлії Тимошенко привести Віктора Ющенка на збори коаліції? Що стримує коаліцію від остаточного розвалу? Які негативи від винесення грального бізнесу за межі міста? (Огляд преси)


Ірина Біла Київ, 21 травня 2008 (RadioSvoboda.Ua) – Сьогодні має відбутися засідання ради коаліції, ініційоване фракцією БЮТ. Як пише «Газета 24», збори коаліції стануть результативнішими, якщо на них будуть присутні Президент і Прем’єр-міністр. Юлія Тимошенко як ініціатор зустрічі напевно прийде. А от чи з’явиться Віктор Ющенко? Видання пише, що віце-прем’єр Іван Васюнник особисто пообіцяв Тимошенко переконати Президента прийти на збори заради коаліції. Газетярі зауважують, що засідання може пройти спокійно, а може ще більше посварити партнерів. Все залежатиме від бажання сторін зберегти нинішній формат коаліції. І від позиції Президента, зазначає видання у статті «Тимошенко призначила зустріч Ющенку».


Зараз у коаліційному таборі діє правило: і разом неможливо, і нарізно ніяк. Що є чинником стримання від остаточного коаліційного розриву для представників БЮТ і НУ-НС? З цим запитанням журналіст газети «День» звернувся до політолога Олексія Гараня. Основна причина, переконаний експерт, це обіцянки, що були дані виборцям під час торішньої виборчої кампанії. Крок до розвалу коаліції дійсно може бути сприйнятий негативно.

Про те, яким повинен бути гральний бізнес в Україні, дискусія точиться вже не перший рік. Ось і тепер, як зазначає газета «Україна молода», під час виборчої кампанії у столиці ледве не кожен кандидат на міського голову вніс до переліку своїх передвиборних обіцянок гасла на кшталт «Очищу Київ від ігрових автоматів», «Винесу ігрові заклади за межі міста» тощо. Однак, як пише видання, такий крок не тільки не розв’язує проблему, а навпаки, сприяє переходу грального бізнесу в «тінь». А отже, виведенню з-під будь-якого контролю держави. Про це наголошується у статті «Зона» – не вихід».

Наприкінці травня всі, хто проходить зараз випробування тестуванням, отримають на руки сертифікати, які можна буде обміняти на обрані вищі навчальні заклади. Попереду у абітурієнтів ще один етап переживань – як виші розпорядяться їхніми сертифікатами і чи вдасться поступити саме туди, куди заслуговуєш відповідно до якості знань. Деякі прогнози пропонує газета «Сегодня» у публікації «Кому тести не закон». Газета «Голос України» стверджує, що воістину чорним для виробників олії стало 12 березня цього року, коли постановою Кабміну було істотно обмежено експорт олії. Річ у тім, що її в країні виготовляють учетверо більше, ніж «з''їдають». Тож логічно, що галузь експортноорієнтована. Відтак на заводах накопичилось чимало готової продукції, яка має певний термін зберігання. Та світла в кінці тунелю не видно. Ця проблема висвітлена в матеріалі «Заводи не витримують урядового преса».
XS
SM
MD
LG