Доступність посилання

ТОП новини

Проросійські активісти ледь не побилися через підтримку «регіоналів» військових навчань НАТО в Криму


Володимир Притула Сімферополь, 21 травня 2008 (RadioSvoboda.Ua) – У Сімферополі проросійські активісти ледь не побилися через підтримку «регіоналів» військових навчань у Криму за участі представників Північноатлантичного Альянсу. Місцеві спостерігачі кажуть:щоб утриматися при владі можна мітингувати проти НАТО і голосувати за НАТО одночасно.

Під час пікетування
Під стінами кримського парламенту невелика штурханина. Втім, бійки не сталося. Півсотні активістів Конгресу російських громад Криму і Російського фронту мітингували, протестуючи проти «дворушництва» «регіоналів» і комуністів, які у Верховній Раді України не виступили проти проведення спільних навчань України і країн НАТО «Сі бриз» на території Криму: «Більшість депутатів із правлячої коаліції, фракції Януковича і сам Янукович проголосували за! І як їм після цього вірити?»

Депутату Олегу Слюсаренку таки дали мікрофона
Запитання лідера Російського фронту Сергія Шувайникова залишилося без відповіді, бо до мітингувальників підбіг розлючений депутат із фракції «Блок За Януковича!» Олег Слюсаренко. Втім, пікетувальники дали йому мікрофона: «Люди в Партії регіонів теж різні і всіх під один гребінець ставити не можна – це раз! А два: Шувайников – брудний провокатор!», – заявив депутат із фракції «Блок За Януковича!» Олег Слюсаренко.

Сергій Шувайников каже, що на колегу з проросійського руху не образився, але на всяк випадок попередив пікетувальників: «Більшість депутатів України вас дурять! Я кажу це офіційно: вас дурять!».

Учасники мітингу-пікету закликали кримський парламент оголосити Крим «закритою територією для військових навчань із НАТО», не допустити війська Північноатлантичного альянсу на територію півострова і восени провести в автономії антинатовський референдум.

Кримська влада – за НАТО?

Депутат Леонід Пилунський
Депутат Верховної Ради Криму із фракції «Рух-Курултай» Леонід Пилунський , який спостерігав за суперечками русофілів, каже, що вся справа у питанні влади, бо Слюсаренко – у владній більшості, а Шувайников – поза парламентом автономії.

«Коли вони йдуть до влади, то їм потрібен електорат. Вони проголошують антинатовські лозунги. Але коли приходять до влади і треба працювати, то без Києва вони не варті і копійки . Так і Шувайников, прийшовши до влади, говорив би те ж саме. А антизахідна риторика не має жодного підґрунтя, бо здоровий глузд якраз підказує, що нам треба йти в Європу», – зазначив Леонід Пилунський.
XS
SM
MD
LG