Доступність посилання

ТОП новини

Портнов «завис» у консультаціях. Чи поділять коаліціянти Фонд держмайна?


Тетяна Ярмощук Виконання коаліційних домовленостей наразі часткове, і продовження розглядало засідання ради коаліції. Сьогодні зранку парламентарі планують розглянути три питання, після чого коаліціянти продовжать з’ясовувати, хто ж має стати головою Фонду державного майна. У Блоці Юлії Тимошенко продовжують наполягати: очолити ФДМ має Андрій Портнов, і розглядатися це питання має сьогодні. Представники ж «Нашої України – Народної самооборони» кажуть, що Андрій Портнов має невеликі шанси очолити Фонд держмайна. Разом з тим, офіційної позиції фракції ще немає.


Виконання коаліційних домовленостей наразі часткове, і продовження розглядало засідання ради коаліції. Сьогодні зранку парламентарі планують розглянути три питання, після чого коаліціянти продовжать з’ясовувати, хто ж має стати головою Фонду державного майна.

Планувалося, що вчорашня рада коаліції мала відбутися за участю і Президента, і Прем’єр-міністра у Секретаріаті голови держави. Головною темою дискусії мало стати питання про призначення голови Фонду державного майна.

Однак пізніше стало відомо, що цієї зустрічі не буде. Та увечері рада коаліції таки відбулася. На ній були присутні Юлія Тимошенко та низка міністрів.

Знайти компроміс у кадрових питаннях так і не вдалося. Але сторони домовилися, що сьогодні зранку розглянуть законопроект щодо змін до законодавства, пов’язаного із ухваленням бюджету, зміни до закону про митний тариф та програму приватизації.

У Блоці Юлії Тимошенко продовжують наполягати: очолити ФДМ має Андрій Портнов, і розглядатися це питання має сьогодні.

Перший заступник голови фракції Андрій Кожемякін в інтерв’ю Радіо Свобода повторив: «Ми будь-що будемо ставити на голосування кандидатуру Андрія Портнова. Іншого подання у Верховну Раду від Прем’єр-міністра немає. Ми переконували партнерів, хтось погоджувався, хтось ні. Але ми домовилися таким чином, що остаточно о 12-й годині під час перерви ми це питання ще раз проконтролюємо».

Представники ж «Нашої України – Народної самооборони» кажуть, що Андрій Портнов має невеликі шанси очолити Фонд держмайна. Разом з тим, офіційної позиції фракції ще немає.

Неузгоджених питань багато

Але це не єдине питання, яке залишилося неузгодженим всередині коаліції, каже кореспондентці Радіо Свобода нунсівець Юрій Костенко: «Питання потребує додаткових дискусій. Спільного рішення з цього приводу знайдено не було. Це питання буде обговорюватися на фракції. Поки що не було знайдено спільної точки зору і у питаннях бюджету, так як і у питаннях, пов’язаних із приватизацією».

Що ж стосується питання обрання віце-спікерів, яке мало розглядатися сьогодні, то, найімовірніше, воно буде перенесене вже на наступний тиждень.

Домовлено, що першим віце-спікером має стати креатура Партії регіонів. І хоча регіонали офіційно ще не оголосили прізвище свого кандидата, найімовірніше, що ним стане Сергій Льовочкін. А віце-спікером – бютівець Микола Томенко.

Тим часом, нунсівець Олесь Доній зареєстрував у парламенті проект постанови про обрання заступником Голови Верховної Ради Володимира Марущенка. Таке рішення він мотивує бажанням зрушити з місця процес обрання віце-спікерів.
XS
SM
MD
LG