Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровські журналісти вимагають покарати посадовців, винних у перешкоджанні їх професійній діяльності


Секретаріат обласної організації Національної спілки журналістів України звернувся із заявою до міської влади та правоохоронців.

Секретаріат обласної організації Національної спілки журналістів України звернувся із заявою до міської влади та правоохоронців.

Останнім прикладом порушення свободи слова журналісти вважають інцидент із місцевими телевізійниками, які збирали інформацію про стан атракціонів у міських парках. Керівник комунального підприємства «Дитячий парк імені Глоби» Світлана Кравченко за допомогою охоронців вже двічі зривала роботу знімальних груп програми «Резонанс» і 5 каналу, забороняла зйомки на території парку, змушувала вимикати камери.

Факт перешкоджання законній професійній діяльності журналістів зафіксували співробітники Кіровського райвідділу міліції.

Крім того, знімальну групу телепроекту «Резонанс» не допустили до зйомок на нараді у міськраді, де головувала заступниця міського голови Ірина Зайцева.

Міський голова Іван Куліченко пообіцяв створити робочу групу для розслідування випадків.

За інформацією Спілки журналістів, інциденти в парку та міськраді – це не єдиний приклад перешкоджання професійній діяльності медійників у Дніпропетровську.

Телевізійники, яким забороняли зйомки у парку, кажуть: у самій міській раді є «чорні списки» журналістів, яких заборонено пропускати в будівлю.

Відтак представники мас-медіа мають намір з’ясовувати стосунки з владою в суді.
XS
SM
MD
LG