Доступність посилання

ТОП новини

Які особливості нинішніх столичних виборчих перегонів? Чи знецінило споживчі товари падіння долара? Чию зброю вирішила продати Юлія Тимошенко? (Огляд преси)


Ірина Біла Київ, 23 травня 2008 (RadioSvoboda.Ua) – Нинішня передвиборна кампанія в Києві була найдорожчою, стверджують експерти «Газети 24». Лише на зовнішню рекламу лідери передвиборних перегонів витратили по $3-3,5 млн. за місяць. А, скажімо, Ігорю Попову, голові Комітету виборців України, вона запам’яталася своєю продажністю. Втім, не виключено, що киян чекає друга серія. Політологи кажуть: якщо яка-небудь із політичних сил залишиться незадоволеною результатами виборів, їх можуть повторити. Більше про специфіку нинішніх столичних виборів оповідається в статті «Дорога й брудна».


Долар, стрімко знецінюючись, дозволяє імпортерам збільшити закупівлі товарів за кордоном і здешевлює їх. Однак знижувати ціни продавці не поспішають. Споживчий попит в Україні, що підігрівається інфляційними очікуваннями, і без того великий. Якщо хто оперативно й відреагував на зниження курсу долара, зазначає «Газета 24», то це торговці електронікою та побутовою технікою.

Те, що Степан Бандера посів трете місце в десятці «Великих українців», зовсім не означає, що його життя й суспільно-політичні погляди є знайомими та близькими широкому загалу. Як пише газета «Україна молода», Бандера залишається для багатьох більшою мірою містичним прапором національно-визвольного руху, аніж реальною людиною. Саме тому видання пропонує читачам низку нарисів про життя Бандери — від дитинства до дня підступного вбивства на замовлення Кремля.

Юлія Тимошенко вирішила розпродати майно оперативно-рятувальної служби цивільного захисту Міністерства з надзвичайних ситуацій. Як інформує газета «Сегодня», продавати будуть застарілу зброю. Причому в кількості, якою можна було б озброїти невелику армію.

За останній місяць стрімке подорожчання продуктів харчування зупинилося. Експерти прогнозують, що влітку українців чекає зниження цін. Про те, які продукти і наскільки зросли в ціні за останній місяць, інформує газета «Діло» в статті «Яблука подорожчали на 70%, а м’ясо зупинило ріст».
XS
SM
MD
LG