Доступність посилання

ТОП новини

У Мінську почалося засідання ради голів урядів країн-учасниць СНД під головуванням Юлії Тимошенко


Сторони мають обговорити проект стратегії економічного розвитку СНД на період до 2020 року, транспортну політику співдружності, а також підготовку комплексу спільних заходів щодо підвищення продовольчої безпеки держав-учасниць СНД. На початку зустрічі Юлія Тимошенко запропонувала урядам країн-учасниць СНД представляти свою програму під час головування в співдружності.

Крім українського прем’єра, у засіданні беруть участь ще 8 голів урядів: Азербайджану, Білорусі, Вірменії, Грузії, Киргизстану, Молдови, Росії і Таджикистану та представники урядів Казахстану, Туркменистану й Узбекистану.

Голови урядів країн-учасниць на цьому засіданні планують розглянути близько 20 питань.

Зокрема, сторони мають обговорити проект стратегії економічного розвитку СНД на період до 2020 року, транспортну політику співдружності, а також підготовку комплексу спільних заходів щодо підвищення продовольчої безпеки держав-учасниць СНД.

Наприкінці засідання головування в раді голів урядів країн-учасниць СНД перейде від України до Білорусі.

На початку зустрічі Юлія Тимошенко запропонувала урядам країн-учасниць СНД представляти свою програму під час головування в співдружності.

За словами українського прем’єра, рік тому, беручи на себе головування в СНД, Україна вперше в історії презентувала Програму головування. Проте реалізувати її вдалося не в повному обсязі.

Під час сьогоднішнього засідання, на думку українського прем’єра, доцільно було б підбити підсумки роботи за рік, підписати відповідні документи, а також погодити плани на майбутнє.

Україна головує в Раді голів урядів країн-учасниць Співдружності незалежних держав із жовтня 2007 року.

Матеріали до теми:

• Юлія Тимошенко пропонує урядам країн СНД представляти свою програму під час головування в Співдружності
XS
SM
MD
LG