Доступність посилання

ТОП новини

У Мінську завершилось засідання голів урядів держав-учасниць СНД, Україна підписала 15 із 20 пунктів порядку денного


Програма діяльності Співдружності незалежних держав до кінця року передбачає, зокрема, реалізацію Стратегії економічного розвитку і забезпечення ефективної політики у транспортній сфері. На урядовому саміті у Мінську, окрім іншого, обговорювали питання продовольчої безпеки та проект конвенції про прикордонну співпрацю держав-учасниць СНД.

Також український прем’єр-міністр Юлія Тимошенко передала головування у Раді своєму білоруському колезі Сергієві Сидорському.

Він оголосив програму діяльності Співдружності незалежних держав до кінця року. Вона передбачає, зокрема, реалізацію Стратегії економічного розвитку і забезпечення ефективної політики у транспортній сфері.

Країни-учасниці співдружності планують також створювати аналітичний центр із прогнозування найважливіших продуктів харчування і об’єднувати органи СНД у галузі нафти, газу і нафтохімії.

На урядовому саміті у Мінську, окрім іншого, обговорювали питання продовольчої безпеки та проект конвенції про прикордонну співпрацю держав-учасниць СНД.

Крім українського прем’єра, у засіданні брали участь іще 8 голів урядів: Азербайджану, Білорусі, Вірменії, Грузії, Киргизстану, Молдови, Росії і Таджикистану та представники урядів Казахстану, Туркменистану й Узбекистану.

Для прем’єр-міністра Росії Володимира Путіна це була перша подорож у новому статусі.

На початку окремої зустрічі з ним президент Білорусі Олександр Лукашенко сказав: «Я ніяк не можу відвикнути від того, що Ви – мій колега. Тому даруйте, внутрішньо я з Вами зустрічаюсь, як і раніше».

Матеріали до теми:

• У Мінську почалося засідання ради голів урядів країн-учасниць СНД під головуванням Юлії Тимошенко • Юлія Тимошенко пропонує урядам країн СНД представляти свою програму під час головування в Співдружності • Глави урядів країн СНД розглядають сьогодні у Мінську проект стратегії економічного розвитку до 2020 року
XS
SM
MD
LG