Доступність посилання

ТОП новини

Єврокомісія схвалила суворі умови імпорту української олії


Комісія, зокрема, вимагає сертифікатів про відсутність домішок мінеральних мастил у будь-якій партії української олії, що постачається до країн Європейського Союзу, мовиться в повідомленні Єврокомісії. Запровадження такої сертифікації протриває принаймні кілька тижнів. Доти імпорт соняшникової олії з України до ЄС зупинено.

Комісія, зокрема, вимагає сертифікатів про відсутність домішок мінеральних мастил у будь-якій партії української олії, що постачається до країн Європейського Союзу, мовиться в повідомленні Єврокомісії.

Запровадження такої сертифікації протриває принаймні кілька тижнів. Доти імпорт соняшникової олії з України до ЄС зупинено, повідомила в п’ятницю в Брюсселі речниця Європейської Комісії.

Наразі Єврокомісія не отримала від України інформації про результати розслідування щодо забруднення української олії, заявила Ніна Пападулакі.

За її словами, українська влада ще продовжує розслідування цієї справи.

Забруднену олію українського походження виявили на європейських ринках наприкінці квітня. Одразу після цього Єврокомісія запропонувала всім країнам-членам відкликати з ринку всю таку продукцію.

Україна щороку експортує до ЄС близько 1 мільйона тонн соняшникової олії – приблизно 55 відсотків від усього свого експорту цього продукту.

Матеріали до теми:

• Єврокомісія не заборонятиме імпорт соняшникової олії з України, але розглядає заходи суворого контролю за її імпортом • Українську олію Євросоюз поставить у жорсткі умови • Євросоюз має намір заборонити імпорт соняшникової олії з України
XS
SM
MD
LG