Доступність посилання

ТОП новини

Україна й Росія вважають за важливий діалог щодо взаємин цих країн із НАТО – МЗС України


Про це йшлося в п’ятницю на українсько-російських консультаціях із проблематики НАТО на рівні заступників міністрів закордонних справ, повідомила прес-служба МЗС України. Російська сторона поінформувала про цю саму зустріч із цілком іншого погляду.

Про це йшлося в п’ятницю на українсько-російських консультаціях із проблематики НАТО на рівні заступників міністрів закордонних справ, повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ України.

На консультаціях обговорювали «актуальні питання відносин України й Росії з НАТО, позиції обох країн щодо подальшого розвитку співпраці з альянсом у контексті рішень Бухарестського саміту, зокрема його практичні аспекти й перспективи поглиблення».

Україна й Росія домовилися продовжити діалог щодо НАТО «в дусі відкритості й партнерства», мовиться в повідомленні українського зовнішньополітичного відомства.

Російська сторона поінформувала про цю саму зустріч із цілком іншого погляду.

3 квітня учасники саміту НАТО в Бухаресті перенесли розгляд питання про приєднання України до Плану дій для членства в Північноатлантичному союзі на грудень, але пообіцяли Києву вступ у невизначеному майбутньому. Росія виступає проти членства України в НАТО й заявляє, що вбачає в цьому загрозу своїй безпеці.

Матеріали до теми:

• Росія знову «відверто» висловила Україні занепокоєння у зв’язку з планами України приєднатися до НАТО – МЗС Росії
XS
SM
MD
LG