Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровськ на три дні став джазовою столицею України


Перший день фестивалю був суто «українським»: сцену у театрі Горького віддали вітчизняним джазистам, зокрема, молодим.


У п’ятницю ввечері там відкрився перший Міжнародний джазовий фестиваль «МайJAZZ». У ньому беруть участь виконавці, як початківці, так і зірки, з України, Росії та Нідерландів. Вони працюють у різних напрямках – фрі-джаз, фьюжн, класичний інструментальний джаз. У програмі імпрези – авторські композиції та джазові стандарти.

Перший день фестивалю був суто «українським»: сцену у театрі Горького віддали вітчизняним джазистам, зокрема, молодим.

З нагоди відкриття фестивалю містом почав курсувати спеціальний прогулянкових «джазовий трамвайчик»: відкритий вагончик рухається центральними вулицями, джазові музиканти на живо грають всесвітньо відомі композиції.

Організатори фестивалю кажуть: у такий спосіб борються із засиллям попси та шансону, які зазвичай лунають у громадському транспорті. Відтак проїзд і концерт у трамвайчику – безкоштовні.

Музичний атракціон розважатиме дніпропетровців ще два дні, у неділю Міжнародний джазовий фестиваль завершиться виступом голландської зірки світового джазу Саскії Лару.

«МайJAZZ» у Дніпропетровську стане традиційним міжнародним фестивалем, і вже наступного року він триватиме не три дні, а цілий травень», – обіцяють організатори.

Травневе джазове дійство, кажуть вони, має стати альтернативою фестивалю «Джаз на Дніпрі», який проводять восени.
XS
SM
MD
LG