Доступність посилання

ТОП новини

Дніпродзержинська міськрада звернулася до Кабміну щодо надання місту особливого статусу на кшталт Києва чи Севастополя


Головний аргумент місцевих депутатів – це ціла низка екологічних негараздів, від яких потерпає місто металургів. Дніпродзержинськ, мовиться відкритому зверненні до уряду, вимагає державної підтримки у вирішенні проблем довкілля та безпечного проживання мешканців.

Головний аргумент місцевих депутатів – це ціла низка екологічних негараздів, від яких потерпає місто металургів.

Дніпродзержинськ, мовиться відкритому зверненні до уряду, вимагає державної підтримки у вирішенні проблем довкілля та безпечного проживання мешканців.

У зверненні, зокрема, депутати зазначили, що на території міста, прямо в центрі, наразі розташовані потужні підприємства важкої промисловості, і це суттєво впливає на екологію і здоров’я людей. Зараз у Дніпродзержинську показники викидів промислових підприємств значно перевищують середньодержавний рівень за щільністю на квадратний кілометр у 120 разів. Щороку в місті утворюються понад три мільйони тонн промислових відходів, тисячі тонн є токсичними.

До звернення також внесли пропозицію щодо надання ветеранам місцевого уранового підприємства – Придніпровського хімзаводу – статусу «чорнобильців» та недопущення будівництва у місті екологічно небезпечних виробництв.

На території Дніпродзержинська розташовані 62 промислових підприємства металургійної, хімічної, коксохімічної, машинобудівної промисловості, галузей енергетики, будматеріалів. Місто з населенням 253 тисячі осіб виробляє щорічно промислової продукції на 12,5 мільярдів гривень, що в розрахунку на кожного мешканця у 4 рази перевищує загальнодержавний показник.
XS
SM
MD
LG