Доступність посилання

ТОП новини

Президент Грузії обговорить зі своїм російським колегою проблеми довкола Абхазії


За словами Міхеїла Саакашвілі, його зустріч із Дмитром Медведєвим має відбутися 6-7 червня у Санкт-Петербурзі.

За словами Міхеїла Саакашвілі, його зустріч із Дмитром Медведєвим має відбутися 6-7 червня у Санкт-Петербурзі.

«Я хочу спробувати з російським президентом усе можливе, оскільки це в інтересах наших країн і в інтересах його – як нового президента Росії. Я сподіваюся, що необхідні кроки будуть зроблені, щоб полегшити цю існуючу проблему. Ситуація все ще дуже серйозна і складна», – заявив Саакашвілі на засіданні Ради національної безпеки у вівторок.

За його словами, необхідно провести інтенсивні консультації з країнами-партнерами Грузії з питання зміни формату миротворців.

«Росія, яка з одного боку претендує на роль миротворця, з іншого боку здійснює збройні акти у тій же країні, де у неї миротворча функція», заявив Саакашвілі.

Раніше у вівторок Росія висловила сумнів в об’єктивності висновку ООН щодо збитого грузинського безпілотного літака.

Згідно з інформацією МЗС Росії, дані радарів та відео-зйомки, використані спостерігачами ООН, які розслідували інцидент, що стався 20 квітня, не співпадають із тими, які має російська сторона. Москва стверджує, що літак був збитий силами протиповітряної оборони Абхазії.

Експерти ООН дійшли висновку, що літак був збитий російським винищувачем.

У вівторок влада Грузії передала послові Росії у Тбілісі В’ячеславу Коваленку ноту протесту з вимогою вибачитися і компенсувати матеріальні збитки за збитий літак.
XS
SM
MD
LG