Доступність посилання

ТОП новини

Чи подібні методи тиску на невгодних у Кучми і Ющенка? Яка таємниця Яворівського полігону? Чи вплине падіння долара на вартість столичної нерухомості? (Огляд преси)


Ірина Біла Київ, 28 травня 2008 (RadioSvoboda.Ua) – Стосунки між Президентом і «Народною самообороною» нагадують сьогодні колишнє протистояння між екс-Президентом Леонідом Кучмою та «Нашою Україною» того ж Віктора Ющенка, стверджує в «Газеті по-українськи» депутат з НУ-НС Павло Жебрівський. Методи тиску на невгодних подібні. При тому, що і Юрій Луценко, і Давид Жванія нещодавно були союзниками чинного Президента і зіграли значну роль у Помаранчевій революції, яка привела його до влади. Про причини протистояння оповідається у статті «Кримінальні справи проти Луценка і Жванії є помилкою Ющенка».


За несправний або розбитий автомобіль, яким власник не користується вже кілька років, транспортний податок платити доведеться, а ось за приватні літаки та вертольоти – ні. Як нагадують у газеті «Факти» податківці, всі власники авто, яхт та човнів, випущених у парні роки, повинні до 1 липня розрахуватися з держбюджетом.

Замки та палаци Львівщини спробують об''єднати в єдиний державний історико-архітектурний заповідник. Водночас у Львівській облдержадміністрації переконані, що давні історичні будівлі слід віддати в концесію, і це єдина можливість не втратити пам''ятки архітектури назавжди. Чи не стане це такою ж «втратою назавжди» для народу, йдеться в матеріалі «Примарне майбутнє львівських замків», який друкує газета «Голос України».

170 сіл зрiвняні з землею, 125 тисяч селян вивезені, 20 храмiв сплюндровані, один із них розстрiляний - така ціна одного з найбiльших у Європi вiйськових полiгонів - Яворівського, що на Львівщині. Депортованi мешканцi сiл, знищених у 40-50-х роках для будiвництва полiгону, вимагають компенсацiї за втрачене майно i просять надати їм статус репресованих. 1 червня біля розстріляного храму, посеред Яворівського полігону, тисячі прочан проситимуть у Бога милості всім тим, кому цей статус уже не потрібен. Про це розповідає газета «Україна молода» в матеріалі «Таємниця Яворівського полігону».

Ціни на столичні квартири, що були у вжитку, знову почали знижуватись, стверджує газета «Сегодня». Але чи не спонукає ріелторів збільшувати вартість житла падіння долара, запитали газетярі у експертів. Останні запевнили, що максимум ціни можуть зрости на 2-3%, себто на рівень очікуваної інфляції.
XS
SM
MD
LG