Доступність посилання

ТОП новини

Магнітне поле замість таблеток – відкриття дніпропетровських медиків


Дніпропетровські вчені-медики зробили відкриття, яке, як стверджують, дозволить суттєво поліпшувати самопочуття людей, а також лікувати хронічні захворювання без пігулок та ін’єкцій – за допомогою одного лише магнітного поля. Відкриття визнане в світі і удостоєне диплому Міжнародної академії авторів наукових винаходів. Розробка вже почала впроваджуватися в життя – як запевняють автори, успішно.

Група з п’яти дніпропетровських науковців разом із відомим російським вченим, академіком Олексієм Яшиним працювала над відкриттям майже 15 років.

Як результат вчені виявили низку особливостей впливу магнітного поля, що має у своїй структурі обертальний компонент, на стан організму людини: кожен орган або система організму чітко відгукується на «свій» напрямок обертання вихрового магнітного поля – ліворуч чи праворуч.

Якщо пояснювати зовсім просто, кажуть вчені, то відкриття дасть змогу зцілювати хворі органи без хімічних препаратів, розтинів та уколів, лише магнітним полем, що обертатиметься у визначеному напрямку.

Головний успіх – відсутність побічних ефектів

Таке лікування безпечніше для людини, стверджує один із шістьох авторів розробки, докторант Дніпропетровського регіонального інституту державного управління Сергій Соколовський.

«Чому ми так позитивно дивимось на наше відкриття – відсутній побічний ефект. Повірте, це в наш час це серйозний здобуток, адже побічні ефекти є в усіх ліків», – каже дослідник.

Для впровадження відкриття у життя вже сконструювали спеціальний терапевтичний прилад. Його можуть застосовувати не тільки щоб регулювати функціональний стан людини, поліпшувати самопочуття, підіймати тонус, а й для лікування багатьох хвороб, зокрема, професійних, – від водіїв тролейбусів до чиновників.

Сергій Соколовський розповідає: кожен із його колег-медиків вже апробував пристрій за своєю спеціалізацією.

«Один із співавторів, професор (Юрій) Філіппов, директор інституту гастроентерології (Академії меднаук), використовує цей апарат для лікування гастроентерологічних захворювань. Цей же апарат апробується в інституті стоматології Академії медичних наук для лікування стоматологічних хвороб у дітей і дорослих. У космічній галузі він може використовуватися для відновлення сил у космонавтів на орбіті. Я ж як докторант інституту державного управління досліджую використання його для рекреації державних службовців», – каже Соколовський.

Відкриттям зацікавились іноземні бізнесмени

Відкриття дніпропетровських медиків вже визнало світове наукове співтовариство. Після незалежної експертизи вчених із Європи й Америки Міжнародна академія авторів наукових відкриттів і винаходів видала диплом.

Не забарилися й іноземні бізнесмени з пропозиціями про співпрацю, каже Сергій Соколовський.

«Звертались китайські підприємці, із Швейцарії та США. Але нам хотілось би спершу довести це відкриття до повного інтелектуального захисту, отримати міжнародний патент, а тоді вже можна й поділитись цим приладом, щоб лікувати людей», – додає дослідник.

За останні два десятиліття українські вчені отримали півсотні дипломів на відкриття від Міжнародної академії авторів наукових відкриттів і винаходів, третину з них здобули дніпропетровські вчені.
  • Зображення 16x9

    Юлія Рацибарська

    Журналістка-фрілансерка. Працюю кореспонденткою Радіо Свобода в Дніпрі з 2006 року. Народилась на Дніпропетровщині. Закінчила факультет систем і засобів масової комунікації Дніпровського національного університету – магістр журналістики. Писала для місцевих та загальноукраїнських газет і журналів, працювала новинкаркою та дикторкою на радіо, кореспонденткою та редакторкою сайту в інформагенції. Пишу, фотографую, надихаюсь історіями людей.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG