Доступність посилання

ТОП новини

Що стане причиною нових скандалів у Верховній Раді? (Огляд преси)


Київ, 30 травня 2008 (RadioSvoboda.Ua) – Сьогодні вимальовується нова тема, що може стати черговим каменем коаліційного спотикання. Йдеться про рішення Конституційного Суду щодо відновлення в держбюджеті податкових пільг, за рахунок яких наповнювалася прибуткова частина бюджету. Як стверджує газета «День», черговим «фронтом» для з'ясування стосунків стане парламент. Чи вистоїть коаліція в умовах відкритого й жорсткого протистояння двох своїх лідерів – Ющенка й Тимошенко? Чи може в парламенті створитись нова правляча більшість за участю Партії регіонів? Про це в інтерв’ю розповідає бютівець Володимир Яворівський. Матеріал називається «Точка «неповернення» ще не пройдена».

Партія регіонів погодиться створити нову конституційну більшість лише за умови, коли Прем’єром стане Віктор Янукович, пише газета «Сегодня». А ще видання стверджує, що нині в Секретаріаті Президента розмірковують, як позбавити Юлію Тимошенко одного з її козирів – т.зв. «Юліної тисячі», і щоб усі лаври з гуманної виплати знецінених заощаджень дісталися Віктору Ющенку. Про те, як це можна зробити, оповідається в статті «Виплата «Вітіної тисячі»: секретний план Ющенка».

Пристрасті навколо персони міністра МВС Юрія Луценка набирають обертів, переконує газета «Голос України». Після провальної участі у виборах Київради його звинуватили у зловживанні владою і службовим становищем: бійці з Леонідом Черновецьким і приватних польотах 2006 року за державний кошт. То це є політичне замовлення чи все-таки «закон один для всіх»? На думку газетярів, схоже на те й інше. Їхні аргументи вміщені в статті «Навіть якщо ти міністр».

Методів заробити сотні мільйонів, користуючись службовим кріслом, дуже багато. Причому про більшість із таких неймовірних можливостей пересічний громадянин, який ніколи не входив до складу жодного уряду, навіть не здогадується. Нещодавно до редакції газети «Україна молода» потрапили документи, які дають змогу побачити різні схеми великого заробітку практично на рівному місці. Про них йдеться у статті «Сів у крісло – отримуй мільйони!».

«Раз держава не бере на себе відповідальність за наслідки щеплень, то вакцинація в Україні повинна бути добровільною», – наголошує в газеті «Факти» імунолог Катерина Гаркава. Про те, чи можна сьогодні відмовитись від вакцинації, читайте в матеріалі «Зона ризику».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG