Доступність посилання

ТОП новини

На одному з суден, захоплених піратами, є громадяни України


На борту судна Lehmann Timber, яке пірати захопили 28 травня біля Сомалі на східному узбережжі Африки, серед 15 людей на борту 4 громадяни України, повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ.

За даними МЗС, німецька компанія-судновласник створила кризовий штаб, який разом із компетентними органами ФРН «вживає всіх можливих заходів для якнайшвидшого й безпечного звільнення захоплених».

Справа перебуває на «особливому контролі» в Генеральному консульстві України в Гамбурзі, у Посольстві України в Кенії й у Департаменті консульської служби, запевнили в МЗС.

За повідомленнями регіональної Програми допомоги мореплавцям у Східній Африці, яка діє в Кенії, інші члени екіпажу судна, яке йшло під гібралтарським прапором, – громадяни Естонії і М’янми.

У Німеччині компанія-судновласник повідомила, що всі 15 почуваються добре, зважаючи на обставини.

Узбережжя африканської держави Сомалі, в якій уже понад 17 років не існує дієвої центральної влади й біля якої проходить багато значних судноплавних маршрутів, є одним із найнебезпечніших місць для мореплавства з огляду на поширене піратство.

Протягом минулого року повідомляли про близько 30 викрадень суден, а вже цього року говорять про 26.

Нещодавно там викрадали французьку круїзну яхту, серед екіпажу якої теж була громадянка України.
XS
SM
MD
LG