Доступність посилання

ТОП новини

В Ужгороді закривають ринки через порушення санітарних норм


За рішенням міської влада усі 17 продовольчих ринків Ужгорода віднині повинні припинити свою роботу
Ужгород – Через недотримання правил та вимог ведення торгівлі в Ужгороді заборонили роботу всіх ринків. Міська влада каже, що про таке своє рішення попереджала керівників ринків і вимагала усунути порушення. В санепідемстанції та ветеринарній службі запевняють, що ситуація на міських торговищах справді загрозлива. А підприємці, яких безпосередньо торкнулася заборона торгувати, готові пікетувати мерію.

Усі 17 продовольчих ринків Ужгорода віднині повинні припинити свою роботу. Таке рішення ухвалив Ужгородський міськвиконком із огляду на ситуацію, яка склалася на місцевих торговищах.

Міська влада переконує, що причина такого рішення – тотальні порушення правил та вимог торгівлі на ринках, каже перший заступник міського голови Ужгорода Володимир Бобков.

«Із директорами ринків півтора року проводили відповідну роботу: територія повинна мати певний вигляд, огорожу, повинна бути відповідна санітарія, місця для сміття, мусить бути певний рівень холодильного устаткування. За всіма цими пунктами – можна пройтися й переконатися – вимог не виконано», – заявляє чільний представник міського керівництва.

Ветеринари та санепідемстанція не можуть навести порядок на ринках

Ветеринарна служба та санепідемстанція ж стверджують, що навести лад на ринках їм заважає законодавство. Принаймні ветеринари цього року перевірили 9 ринків і на кожному виявили порушення.

А максимальний штраф, який змогли накласти, – 8 гривень 50 копійок, каже заступник начальника Державної ветеринарної служби в Закарпатській області Зіновій Романович.

«У більшості випадків дирекція ринку укладає довготермінову угоду на надання в оренду місця чи лотка, і адміністрацію абсолютно не цікавить, що продається на тому ринку, чи створюються відповідні умови для торгівлі тими чи іншими групами товарів, чи дотримуються люди, які самі торгують на ринках, санітарно-епідеміологічних вимог», – каже представник обласної держветслужби.

Торгівці готові пікетувати Ужгородський міськвиконком

Щонайменше 3 тисяч осіб та їхніх родин торкнулося рішення про закриття продовольчих ринків Ужгорода. Та, попри заборону, всі підприємці вийшли сьогодні на роботу. Вони хвилюються і з острахом чекають, коли з’явиться міліція, ветеринари, санепідемстанція, і ремствують.

– У мене троє дітей, яких треба годувати, інших доходів немає. Чоловік мені допомагає, підвозить товар. У місті немає іншого заробітку практично.

– Хто це придумав? Дуже погана ідея. Взагалі іншого доходу в людей немає! Якщо закриють ринки, то вважайте, що 80 відсотків міста буде у вас перед міськвиконкомом та облвиконком із дітьми та речами сидіти цілими днями.


Міська влада запевняє, що ні пікетів, ні голодувань, ні інших подібних акцій не боїться. Вона стверджує, що все одно порядок на ринках треба навести, особливо за умови вступу України до СОТ.

Тому за невиконання рішення в Ужгородському міськвиконкомі обіцяють щодня накладати адміністративні штрафи на керівників ринків, які й повинні забезпечити припинення роботи. А якщо буде треба, обіцяють навіть притягати їх до кримінальної відповідальності.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG