Доступність посилання

ТОП новини

Курсові. Пишу недорого


Статті, яка визначає покарання за написання та реалізацію замовних дипломних і курсових у Кримінальному кодексі наразі немає
Реєстр наукових робіт – запобіжник плагіату

Продаж замовлених дипломів і курсових наразі не підпадає під норми закону. Тому в Держслужбі з боротьби з економічною злочинністю міліції підтримують пропозицію Міністерства освіти і науки України щодо створення реєстру. Мовляв, коли з’явиться облік наукових робіт, тоді буде легше зафіксувати випадки переписування тих же дипломів, їх плагіату. На це ж сподівається заступник міністра освіти і науки України Максим Стріха, оскільки під університетами цілком легально висять оголошення про написання курсових чи дипломних робіт. «Відтак нам потрібно виховувати відбірність академічного середовища, але очевидно, що потрібно вживати й адміністративних запобіжників. Очевидно одним із запобіжників буде цей реєстр».

Купити курсову без проблем змогли і ми

У тому, що охочі можуть без жодних проблем купити необхідну курсову чи диплом, переконалася наша кореспондентка. Справа поставлена на широку ногу. Зокрема, пропозицій в газетах та Інтернеті є безліч і на будь-який смак. Ми зателефонували за одним із рекламних оголошень. Відразу ж запитали тему, кількість сторінок та термін написання. «Мені потрібно консультуватися зі спеціалістом, який знається на Вашій темі. Ціна встановлюється в залежності від кількості сторінок і на коли потрібно. 25 сторінок за 2 тижні коштуватиме 650 гривень. Завдаток – половина під час замовлення».

Куплену роботу видно відразу

А викладачка Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка Анастасія Волобуєва переконує, що відрізнити - де куплена курсова, а де написана власноруч, можна легко. «Викладач, який працює зі студентами, приблизно знає рівень, на якому знаходиться студент. Якщо робота не відповідає рівневі студента, то відразу ж виникає питання: «Як це? » Впродовж семестру не входило, а тут раптом яскрава і прекрасна робота».

«Кіт у мішку»

Олена з Харкова навчалася на другому курсі юридичного вузу, і так сталося, що не встигала написати курсову. Тому дівчина наважилася купити готову роботу. Гроші заплатила, проте писати все одно довелося самій. «За три дні мені зробили роботу за 300 гривень. Коли я прийшла додому і відкрила її, то зрозуміла, що лише перший розділ відповідає темі, а решта – 3 розділи написані на іншу тему. І мені за ніч до здачі довелося її перероблювати».

Покарання та боротьба

Статті, яка визначає покарання за написання та реалізацію замовних дипломних і курсових у Кримінальному кодексі наразі немає, але для боротьби з корупцією у вищій школі статей вистачає, зауважує юрист Тетяна Яблонська. Інша справа, що обіцянок і заяв з боку правоохоронців багато, а виведених на чисту воду корупціонерів – обмаль. А якби тут навели лад, тоді б і у шахраїв-дипломників пропозицій поменшало б, вважає юрист. « ця проблема лежить у площині корупції у вищій школі. Правоохоронці мають починати з тих, хто приносить роботи схожі одна на іншу і за викладачів, які беруть ці роботи».

Знання важливіше

Киянка Ілона закінчила вищий навчальний заклад рік тому й переконує, що всі курсові та дипломи писала власноруч. Не те, щоб це було легко, і не те, щоб бракувало пропозицій з боку доброзичливців написати наукову роботу...Не було і не бракувало...Однак купити можна багато чого, але не здоров’я і не знання, каже Ілона. До того якісні, не липові знання важливіші будь якого документа, навіть справжнього. «Навіть, коли я вчилася, то не купувала роботи, оскільки таким чином знань не буде більше. Я переконалася, що диплом сьогодні не потрібен, оскільки при влаштуванні на роботу мене не просили показати диплом чи додатки до нього. При цьому у мене високооплачувана робота за спеціальністю».

Суворі заходи у США

А от у Сполучених Штатах, як зазначає кореспондент Радіо Свобода Юрій Дулерайн, на написанні замовних наукових робіт не розживешся. І для цього не треба якихось додаткових суворих заходів, традиції інші. «В Америці, якщо впіймають на гарячому, коли ти списуєш чи знайдуть шпаргалку – виганяють з коледжу чи школи. Є єдине правило, щоб не було шахрайства. Але це на совісті наглядачів та учбової ради».

Як констатують експерти, поки є попит на замовні наукові роботи, поки працюють викладачі, які закривають очі на такі курсові й дипломи (не безкоштовно, звичайно) вирішити проблему буде складно.


Чи доводилося Вам або Вашим знайомим «замовляти» курсову?
Аліна
Аліна: Майже вся моя група замовляє курсові. Вони не співпадають одна з одною. Я не особисто не користувалася такими послугами, тому вартість не знаю.
Костянтин
Костянтин: Звичайно можна замовити курсові та дипломні, але я роблю сам, бо це набагато дешевше. Який смисл купувати сторінку за 8 гривень?
Ольга
Ольга: Знаю, що по Інтернету можна замовити. Але ж купити і вчитися – це різні речі.
Андрій
Андрій: Я не купував. Але знаю точно, що краще писати самому, якщо хочеш чогось досягнути в цьому житті своїми силами.
Галина
Галина: Мені здається, що я ще можу зі своїми мізками навчатися. Але про таке чули і знаємо, що таке є.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG