Доступність посилання

ТОП новини

Яким буде засідання парламенту? Більшість у Київраді. «Доступне житло» нереальними? (Огляд преси)


Київ – Сьогоднішнє засідання парламенту, ймовірно, почнеться із приведення до присяги нових народних депутатів і суддів Конституційного Суду. Таку пропозицію на погоджувальній раді озвучив Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк. Спікер сподівається, що розгляд питання суддів КСУ відбудеться «набагато успішніше, ніж минулого разу», коли присягу зірвала фракція БЮТ, яка взялася блокувати трибуну з вимогою розглянути пакет антиінфляційних проектів. За даними «України молодої», сьогодні певні сили знову можуть заблокувати трибуну. Подробиці в статті «Судний день».

Пропрезидентський блок «Наша Україна – Народна самооборона» доживає останні дні, пише «Газета 24», і можливо, вже цього тижні НУ–НС розпадеться на три частини: «Нашу Україну», «Народну самооборону» і «Єдиний центр». «Народна самооборона», якій набридли нападки з президентського секретаріату, пішла ва-банк. Вчора депутати з групи не з’явилися на зустріч з Президентом, мотивувавши це тим, що хотіли поговорити з Віктором Ющенком окремо, без колег з «Нашої України». Про те, що відбувається в «Народній самообороні», чого її представники очікують від зустрічі із Президентом і чим закінчиться ця сварка, у статті «Партії Ющенка немає» та в інтерв’ю «Газети 24» із представником групи Володимиром Стретовичем.

Сьогодні після кількамісячної перерви починає працювати Київрада. При чому в оновленому складі. Проте, як пише «Сегодня», нових облич там небагато. Крісла займуть в основному ті ж люди, які повторно пройшли в списках партій і блоків. Довкола яких сил формуватиметься більшість новообраної Київради – блоку Черновецького і громадського активу Києва чи БЮТ і Блоку Кличка, – і як свою «золоту карту» розігруватиме блок Литвина, читайте у статті «Новообрані. Київрада починає».

Восени в половини позичальників, які взяли в банках іпотечний кредит, можуть виникнути проблеми з його погашенням, пишуть «Факти». Лише за період з 1 квітня до 20 травня цього року ставка за іпотечними кредитами, терміном на 20 років, у гривнях зросла на 2 відсотки (до 18,5 відсотків річних), а в доларах – на 0,25 відсотка (до 13,5 відсотків). Держава обіцяє вже цього року побудувати перші будинки за програмою «Доступне житло». Але експерти вважають, що в умовах кредитної кризи і зростання інфляції урядові плани нереальні. Подробиці читайте на сторінці «Нерухомість».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG