Доступність посилання

ТОП новини

Як опоненти Луценка реагують на рішення суду? Влада Києва бореться із перевантаженням доріг? (Огляд преси)


Київ – Подільський райсуд Києва розглянув скаргу адвоката Юрія Луценка і скасував постанови Генпрокуратури про порушення проти голови МВС кримінальних справ за фактами зловживання і перевищення влади й службових повноважень. Суд вирішив, що, попри твердження прокуратури, в діях Юрія Луценка немає складу злочину. Проте представниця Партії регіонів Олена Бондаренко, член парламентської комісії, яка розслідувала діяльність Луценка на посаді голови Міністерства внутрішніх справ, заявила, що суд, очевидно, ухвалював рішення «всліпу». Подробиці читайте в газеті «Сегодня».

Про сили, потужніші за політику, – глобальні зміни клімату, пише видання «Голос України». В інтерв’ю газеті професор Василь Шевчук, керівник постійного семінару, що опікується змінами клімату, при інституті законодавства Верховної Ради, розповідає, що від глобального потепління рівень Азовського та Чорного морів може скоро піднятися на цілий метр, а рівень вод у річках України, навпаки, впаде.

На всіх в’їздах до Києва пости ДАІ вже зупиняють і штрафують порушників нових правил, що обмежують в’їзд вантажного транспорту до міста. Таким чином місцева влада сподівається зменшити навантаження на столичні дороги та поліпшити екологічну ситуацію в Києві, пишуть «Факти». Щоб водії могли в денний час перечекати «заборонені години», на під’їздах до столиці, у 50-кілометровому радіусі, місцева влада виділила майже 800 місць для відстою вантажівок. Про те, як іще київська влада планує боротися із завантаженням міста, йдеться на сторінці «Від гріха подалі».

Питання попиту на квартири в Україні досліджувала газета «Сегодня». Ріелтори, опитані виданням, переконані: однією з головних причин зменшення в 1,5-2 рази купівлі квартир є подорожчання іпотечних позик. Видання звернулося до банкірів, щоб дізнатися, що відбувається з іпотекою і головне, які прогнози на майбутнє. Подробиці шукайте в статті «В іпотеку, а потім – в аптеку».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG