Доступність посилання

ТОП новини

<b>Росія попереджає Україну не інтегруватися в НАТО</b>


Президент Росії Дмитро Медведєв застеріг, що інтеграція України у НАТО порушить положення Договору про дружбу та співпрацю з Росією.

Про це він говорив Президентові України Вікторові Ющенку під час їхньої зустрічі у рамках неформального саміту голів держав-учасниць СНД у Санкт-Петербурзі, повідомив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.

«Членство України в альянсі, до якого виникає дедалі більше питань, не може розглядатись як таке, що абсолютно не стосується безпеки Росії. А угода про дружбу, співпрацю і партнерство з Україною передбачає, що жодна з країн не вдаватиметься до кроків, які утискатимуть або створюватимуть небезпеку для іншої країни», – передав Лавров слова Медведєва.

Він заявив, що «односторонні кроки, до яких вдаються всупереч духові домовленості та договору, не додають стабільності відносинам Росії і України».

Водночас Лавров наголосив, що позиція Росії полягає в тому, що членство в НАТО не додає безпеки нікому.

У квітні держави-члени НАТО на саміті у Бухаресті відхилили заявку України про приєднання до плану дій щодо членства і обіцяли знову розглянути її у грудні, але водночас пообіцяли прийняти Україну до своїх лав колись у невизначеному майбутньому.

Росія виступає категорично проти розширення НАТО на схід.
XS
SM
MD
LG