Доступність посилання

ТОП новини

Війна з курінням у Нью-Йорку вступила у нову фазу


Нью-Йорк – Війна з курінням у Нью-Йорку вступила у нову фазу: чергове збільшення податків на цигарки зробило сигарети найдорожчими в усіх Сполучених Штатах.

Практична порада тим з наших слухачів, хто курить і планує заокеанську подорож: запасайтеся сигаретами, бо тепер у Нью-Йорку за пачку «мальборо» заплатите дев’ять або десять доларів, залежно від району міста. Як то кажуть, неймовірно, але факт, у перерахунку – майже 50 гривень пачка.

Цими днями впроваджено новий, черговий міський додаток до податку штату – 1 долар 25 центів на кожну пачку. Отож виходить, що середньостатистичному курцеві, який споживає десь пачку щодня, ця звичка коштуватиме під 300 доларів на місяць.

Міська влада відсвяткувала нове підвищення ціни сигарет як неабияке досягнення у боротьбі зі шкідливою звичкою. На прес-конференції керівники нью-йоркського департаменту охорони здоров’я стверджували, що у восьмимільйонному місті приблизно один мільйон курців і що внаслідок нового податку приблизно 140 тисяч можуть кинути палити, бо їм просто забракне грошей.

Білл Монган, якраз такий собі середньостатистичний курець, каже у телевізійному інтерв’ю: «На мою думку, це нісенітниця. Зрештою, я доросла людина, і якщо я вирішую палити, то я буду палити. Додатковий податок не може змінити цього аспекту стилю мого життя».

Заощадять і місто, і колишні курці

Справді, до яких тільки заборонних заходів не вдавалися батьки міста. Це вони запровадили вперше в Америці заборону палити не лише у громадських та офіційних приміщеннях, а й у ресторанах, барах, нічних клубах. У сусідньому штаті Нью-Джерзі законодавчі збори навіть зважують можливість заборонити куріння за кермом власних машин.

Муніципальна рада виправдує свої заходи тим, що лікування нью-йоркців від хвороб внаслідок куріння, насамперед від раку легенів, коштує містові щороку 8 мільярдів 200 мільйонів доларів.

Отож, каже доктор Томас Фріден, шеф міського департаменту охорони здоров’я, кидайте палити, громадяни: «Це не лише поліпшить ваше здоров’я, а й допоможе зекономити гроші, які придадуться вашій родині».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG