Доступність посилання

ТОП новини

Назвати винних в аварії на шахті в Єнакієвому закликає Тимошенко


Про це Прем’єр-міністр заявила після засідання уряду. Вона також повідомила, до яких кроків вдаватиметься уряд, щоб запобігти таким аваріям у майбутньому.

«По-перше, провести у термін не більше ніж півтора місяця тестування дотримання норм і правил техніки безпеки на всіх шахтах із небезпечними умовами праці. Крім того, прийшов час забезпечити впровадження на наших шахтах сучасних безпечних технологій, які використовують у світі. Прийняте також рішення з 1 липня використовувати погодинну оплату праці для того, щоб на тих шахтах, де є небезпечні умови праці, не влаштовували потогінну систему видобутку вугілля», – зазначила Юлія Тимошенко.

Прем’єр також звернула увагу на той факт, що великі аварії на шахтах відбуваються переважно у вихідні та свята, тому уряд пропонує посилити контроль за виконанням техніки безпеки саме в цей час.

Із 37 шахтарів, які опинилися під завалами внаслідок вибуху 8 червня на копальні в Єнакієвому, врятували 24, однин гірник загинув. Пошуки 12 гірників досі тривають.
XS
SM
MD
LG