Доступність посилання

ТОП новини

Комісія Україна-НАТО засідає в Брюсселі


Учора голова Міноборони України Юрій Єхануров виступив на засіданні учасників натовської операції КФОР, де Україна також має свій внесок. У його сьогоднішній програмі – зустріч із Генсекретарем Ради Міністрів ЄС, представником з питань Спільної зовнішньої та безпекової політики Хав’єром Соланою. На засіданні комісії Україна-НАТО, де братиме участь голова Альянсу Яап де Хооп Схеффер, мають обговорити стан реформування українських Збройних Сил та реалізацію бухарестських рішень стосовно ПДЧ в Альянсі.

Та найбільша інтрига нинішнього засідання Ради міністрів оборонних відомств країн-союзниць пов’язана із нанішньою політикою Росії стосовно розширення НАТО на схід.

«Президент Медведєв показує своє справжнє обличчя»

У промові, що передувала засіданню, речник НАТО Джеймс Аппатурай зазначив, що очікуваних змін у зовнішній політиці офіційної Москви після вступу на посаду президента Дмитра Медведєва не сталося.

«Президент Медведєв показує своє справжнє обличчя. Судячи з його початкових інтерв’ю та візитів, про НАТО він говорить дуже часто. Він щоразу вказує на його розширення, яке йому не до вподоби, про можливість приєднання Грузії та України, що теж його не влаштовує. Візьміть хоча б Чорноморський флот чи інші речі, пов’язані з Україною у цьому контексті. Отож, я не бачу особливих змін у російській політиці після вступу на посаду президента Медведєва та нової ролі прем’єр-міністра Путіна»,– зазначив Джеймс Аппатурай.

Тож на сьогоднішній зустрічі міністрів країн-членів НАТО з керівництвом російського військового відомства не оминуть ні грузино-абхазького конфлікту, ні планів України приєднатися до Альянсу.



ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG