Доступність посилання

ТОП новини

Ліві протестують проти НАТО


Прихильники лівих протестують проти НАТО
Прихильники лівих протестують проти НАТО
Кілька сотень прихильників КПУ та ПСПУ зранку зібралися на антинатовські мітинги у центрі Києва. Вони встановили агітаційні намети та розвісили гасла: «Геть із України натовську бандерівську хунту!», «Відкриваючи вікно в Європу, не закривайте двері в Росію».

Крім того, близько сотні людей з прапорами та транспарантами розташувалися біля Секретаріату Президента. Протестують вони проти приїзду генерального секретаря НАТО Яапа де Гооп Схеффера. Найактивніші учасники мітингу зробили спробу прорватися через кордони правоохоронців, але без успіху. Інцидент вичерпався кількома зламаними древками прапорів.

Більшість мітингувальників тримають гасла «НАТО - НІ» українською та англійською мовами, а також плакати «Без волі народу в НАТО немає ходу».

Делегація НАТО, що зараз перебуває в Києві, має оцінити виконання Києвом Плану дій Україна-НАТО у контексті заявки України на приєднання до ПДЧ. За словами Генсекретаря НАТО, його нинішній візит носить особливий характер. Схеффер наголосив, що після Бухарестського саміту Альянсу розпочинається період інтенсивної співпраці з Україною, оскільки всі країни-члени НАТО підтримали її курс на вступ до Північноатлантичного союзу.

У грудні цього року Північноатлантичний союз має знову розглянути готовність України приєднатися до Плану дій для членства в Альянсі. Україна розраховує отримати запрошення до ПДЧ на цій грудневій зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів НАТО.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG