Доступність посилання

ТОП новини

Шахті імені Засядька знову дозволили видобувати вугілля


Державний комітет України з промислової безпеки, охорони праці і гірничого нагляду дозволив відновити видобуток вугілля на цій донецькій шахті, повідомляє агентство УНІАН із посиланням на керівника інформаційного центру Держгірпромнагляду Андріана Галача.

За його словами, після добової зупинки (на шахті не працювали чотири робочі зміни) видобуток вугілля в одній із лав орендного підприємства «Шахта імені Засядька» відновлений.

«Ми зупиняли видобуток не тому, що вони не виконали 6 із 15 пунктів рішення урядової комісії, а тому що за технікою безпеки на той момент треба було зупинити», – уточнив він.

Представник Держгірпромнагляду повідомив, що за цю добу на шахті усунули дві основні позиції, які непокоїли цей наглядовий орган.

Хоча всіх недоліків не усунули, все ж на шахті за одну добу вирішили питання вентиляції і забезпечення провітрювання в разі аварії і організували й провели навчання 1 тисячі 300 гірників правилам користування індивідуальними рятівними пристроями – саморятівниками, заявив він.

Водночас керівник інформаційного центру Держгірпромнагляду визнав, що «питання, звісно, до шахти імені Засядька ще залишаються».

У суботу Держгірпромнагляд заборонив видобуток вугілля на шахті імені Засядька в Донецьку через грубі порушення правил безпеки.

Крім згаданих двох проблем із вентиляцією й умінням користуватися саморятівниками, керівництву шахти висунули ще низку серйозних претензій, які наразі не усунені, що не завадило знову дозволити видобуток.

Інспекція Держгірпромнагляду тоді констатувала, що керівництво шахти імені Засядька не виконало 6 із 15 пунктів рішення урядової комісії, яка розслідувала причини аварії на цій шахтів в листопаді і грудні 2007 року, внаслідок якої загинули 106 шахтарів.
XS
SM
MD
LG