Доступність посилання

ТОП новини

Із погрозами через закриття шахти імені Засядька мають розібратись до вівторка


Цього дня Міністерство внутрішніх справ і Служба безпеки мають поінформувати Кабінет Міністрів про результати перевірки факту погроз народного депутата України Юхима Звягільського щодо фізичної розправи з начальником Донецького гірничого округу Держгірпромнагляду Юрієм Скрипником, повідомив речник цього наглядового органу.

Керівник інформаційного центру Державного комітету з промислової безпеки, охорони праці і гірничого нагляду Андріан Галач заявив, що правоохоронці можуть застосувати всі заходи для безумовного дотримання законодавства, наводить його слова агентство УНІАН.

Галач нагадав, що така агресивна реакція Звягільського була викликана рішенням Держгірпромнагляду зупинити видобуток вугілля на шахті імені Засядька через грубі порушення техніки безпеки.

За його словами, нічого подібного не було в аналогічних випадках зупинки видобутку на інших шахтах.

Раніше інформаційний центр Держгірпромнагляду повідомляв, що цей наглядовий орган змушений звернутися до правоохоронних органів із проханням забезпечити особисту охорону керівникові свого донецького підрозділу у зв’язку з погрозами розправи, що надійшли особисто від голови правління Ради орендарів орендного підприємства «Шахта імені Засядька», народного депутата Юхима Звягільського.

За інформацією Держгірпромнагляду, той погрозив начальникові Донецького гірничого округу Юрієві Скрипнику: «Харкатимеш кров’ю і сидітимеш на нарах».

Такі погрози надійшли одразу після заборони інспекцією теруправління Держгірпромнагляду видобувати вугілля в одній із лав шахти імені Засядька.

Держгірпромнагляд наголошував, що 14 червня Звягільський запросив начальника гірничого округу на підприємство нібито для з’ясування питань щодо відновлення робіт на шахті. Проте, як мовиться в повідомленні наглядового органу, у присутності директора шахти та інженерно-технічних працівників підприємства народний депутат, якого вважають фактичним власником шахти, «особисто висловив начальникові округу погрози і образив гідність людини, погрожуючи позбавленням волі та фізичною розправою».

У Держгірпромнагляді також нагадали, що шахта імені Засядька є найбільш травмонебезпечним підприємством України. За даними статистики, на ньому з 1999 року було травмовано близько 2000 гірників, із них 286 – смертельно.
XS
SM
MD
LG