Доступність посилання

ТОП новини

Схеффер: Україна досягла значних успіхів у реформуванні війська до стандартів НАТО


Про це Генеральний секретар Північноатлантичного союзу Яап де Гооп Схеффер заявив сьогодні, підсумовуючи свій дводенний візит в Україну.

«Коли я сказав, що Україна бере участь у всіх операціях під проводом НАТО, я мав на увазі і той факт, що це – результат військових реформ в Україні. Зараз у Середземному морі перебуває корабель «Гетьман Сагайдачний» – разом з кораблями альянсу і Росії. Це одне із свідчень того, що рівень підготовки українських вояків зростає. І, як на мене, якщо врахувати складнощі, з якими стикається Україна, то можна вважати: реформи у Збройних Силах проходять успішно», – зазначив Яап де Гооп Схеффер.

Керівництво НАТО на чолі з Генеральним секретарем перебувало в Україні 16–17 червня, згідно з рішеннями Бухарестського саміту Північноатлантичного союзу про поглиблення політичного діалогу і військово-технічної співпраці між Україною та НАТО.

Україна розраховує приєднатися до Плану дій для членства в НАТО на грудневій зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів Північноатлантичного союзу.
XS
SM
MD
LG