Доступність посилання

ТОП новини

Кому довіряють свій бізнес українські політики? (Огляд преси)


Втомившись від підприємницької рутини або несподівано відкривши в собі політичні амбіції, власники великого бізнесу йдуть від оперативного управління, довіряючи його чужим рукам і головам. Поки в Україні такі випадки поодинокі, однак, як стверджують експерти тижневика «Інвестгазета», упродовж 5-7 років передача управління бізнесом найманому топ-менеджменту стане повальною. Як зробити це швидко і з мінімальними ризиками? Про це йдеться в статті «Дати порулювати».

Лихоманка зростання цін на ринку нерухомості кілька років змушувала українців купувати сотки й гектари землі з надією на легкий заробіток. Коли все, що можна було купити, розкупили, виникло запитання, що робити з безцінними земельними володіннями. Як стало відомо «Газеті 24», одна з консалтингових компаній порушила традицію і перестала повторювати заклинання «Земля дорожчатиме завжди» і чесно попередила землевласників: більшість ділянок ніколи не будуть продані й навряд чи принесуть їхнім власникам золоті гори. З деякими порадами землевласникам видання пропонує ознайомитися в матеріалі «Спекулянтам показали край землі».

Лише доба знадобилася шахті ім. Засядька, щоб виправитися, усунути порушення в роботі і знову запустити видобуток вугілля. Вистачило навіть часу на те, щоб звинуватити чиновників в упередженості. Докладніше про вправність власників шахти розповідається у статті «Хто кого пошле на нари?», яку друкує «Газета 24».

У неосвоєному українському небі вже найближчим часом може стати тісно: щонайменше дві нові авіакомпанії, орієнтовані на масового пасажира, готові недорого продати свої послуги. Йдеться про так звані «лоу кости» — компанії, які спеціалізуються на дешевих рейсах. Тим часом, як стверджує газета «Україна молода», традиційні вітчизняні авіаперевізники, відчувши подих близької конкуренції, вже продають частину квитків за цінами, зниженими в три-п’ять разів. Про це розповідається в матеріалі «Щоб не витрачатися на потяг, сядемо на літак».

Газета «Сегодня» стверджує, що депозити лишаються найвигіднішим способом вкладення заощаджень. І, як засвідчує практика, найприбутковішим. Нині вже нескладно знайти депозити під 18-19% річних у гривні. Видання пише, що банки й надалі підніматимуть відсотки, бо для них це мало не єдиний спосіб залучити кошти для кредитування. Заголовок публікації «Гривня рятує заощадження».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG