Доступність посилання

ТОП новини

ЄС за швидку стабілізацію політичної ситуації в Україні


Про це заявив Верховний представник ЄС зі спільної зовнішньої політики і політики безпеки Хав’єр Солана у четвер після зустрічі з Прем’єр-міністром Юлією Тимошенко.

Юлія Тимошенко і Хав’єр Солана. Брюссель, 19 червня 2008 р.

Хав’єр Солана позитивно оцінює розвиток економічної ситуації в Україні, проте відзначає політичну нестабільність.

«Ми хотіли б бачити стабільнішу політичну ситуацію, щоб парламентське життя також налагодилося», – зазначив координатор зовнішньої політики Євросоюзу, наголосивши, що це питання досить складне, проте його вирішення приведе до позитивних результатів.

У свою чергу, Юлія Тимошенко заявила, що співпраця з ЄС іде досить успішно, і єдине, що необхідне Україні, це єдність усієї демократичної команди – Президента, Прем'єра й більшості Верховної Ради.

«Я, як керівник уряду, всіма можливими способами забезпечуватиму єдність демократичних сил і стабільність у політиці», – зазначила вона.

Юлія Тимошенко подякувала Хав’єру Солані за те, що він розуміє проблему України й підтримує країну на шляху розвитку демократії.

А відповідаючи на запитання журналістів про те, наскільки наступні президентські вибори в Україні заважають боротися з інфляцією, Юлія Тимошенко сказала: «Я думаю, що для інфляції, окрім абсолютно професійних кроків у монетарній і економічній політиці, потрібен ще й спокій та мовчання, тому що деякі заяви про інфляцію, які звучать іноді досить емоційно, збуджують Україну».

При цьому Прем’єр-міністр сказала: «Я хочу твердо сказати: отримавши країну від попереднього уряду з інфляцією майже 17 відсотків річних, ми сьогодні очікуємо вже у червні практично дефляційних процесів. І це говорить про те, що за 5 місяців Національний банк та уряд України з інфляційними процесами впоралися».

Юлія Тимошенко відвідала Брюссель із одноденним робочим візитом.


ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG