Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада Криму просить скасувати призначення керівника кримської міліції


Президія парламенту автономії закликала Президента України припинити дію законодавчого акту Кабінету Міністрів про призначення генерал-майора Миколи Іллічова на посаду заступника міністра внутрішніх справ – начальника Головного управління МВС України в Криму.

А Прем’єр-міністра України закликають скасувати акт про призначення Іллічова.

Керівники кримського парламенту нагадали, що відповідно до Конституції АРК узгодження призначення на посаду начальника кримської міліції і звільнення з цієї посади дає Верховна Рада автономії.

18 червня парламент Криму відмовився узгодити призначення генерала Іллічова на посаду і направив своє рішення Прем’єр-міністрові України Юлії Тимошенко і міністрові внутрішніх справ Юрієві Луценку, проте Кабмін 19 червня призначив Миколу Іллічова начальником міліції автономії.

Таким чином, вважає президія Верховної Ради АРК, уряд України порушив правові основи і гарантії статусу Автономної Республіки Крим і парламенту автономії.

Автори заяви також зажадали звільнення з посади міністра Кабміну Петра Крупка, який учора публічно виступив проти «узгодження питання призначення міліціонерів із місцевими «злодіями в законі».

Микола Іллічов із грудня минулого року був виконувачем обов’язків керівника кримського управління МВС.

Закон України про міліцію не передбачає узгодження міліційних керівників із місцевими органами влади. А та ж кримська Конституція містить пункт, який у разі юридичних суперечностей між її положеннями та законами України віддає перевагу останнім.
XS
SM
MD
LG