Доступність посилання

ТОП новини

Лідер Компартії звинувачує Президента в «неонацизмі» і «змові з олігархами» одночасно


«В Україні на зміну одній буржуазній диктатурі прийшла інша. На зміну авторитаризмові прийшов неонацизм», – заявив Петро Симоненко на з’їзді Комуністичної партії України, який відбувся в суботу в Києві.

«Президент у змові з представниками потужного бізнесу організували параліч Верховної Ради з метою її переформатування і заміни коаліції політичних сил на коаліцію олігархів», – вважає Симоненко.

«Президент Ющенко очолив процес об’єднання олігархії націоналістичного капіталу в альянс, метою якого є встановлення в Україні націонал-олігархічної влади», – вів далі лідер комуністів, як цитують його агентства.

За його словами, настав час порушити питання про «усунення помаранчевого режиму від влади». При цьому йдеться і про Президента, і про більшість Верховної Ради, і про уряд, додав він.

«Помаранчева коаліція вже пішла в небуття, це вже зрозуміло», – вважає лідер Компартії.

Водночас Симоненко заявив, що Компартія не братиме участі в можливих нових коаліціях за участі «представників націоналістичних сил», до яких він залічив Блок «Наша Україна – Народна самооборона» і Блок Юлії Тимошенко.

За словами лідера КПУ, його партія не зможе через брак голосів створити коаліцію з Партією регіонів удвох, а всі інші варіанти нової коаліції можливі тільки за участі Партії регіонів і або БЮТ, або НУНС і Блоку Литвина.

Він також закликав активніше залучати до лав комуністів молодь. Як повідомив Петро Симоненко, в окремих партійних організаціях середній вік членів партії межує з 70 роками.

42-й з’їзд Комуністичної партії України, за повідомленнями, відкрився без виконання Державного гімну України.
XS
SM
MD
LG