Доступність посилання

ТОП новини

План дій «Україна – Євросоюз» не виконується у повному обсязі


Учасники круглого столу, який нині у Києві організував Центр досліджень імені Разумкова за сприяння міжнародного фонду «Відродження», наголосили на тому, що в Україні через політичну нестабільність не виконується у повному обсязі План дій «Україна – Євросоюз»..

Абсолютна більшість українців не вірить у здатність влади працювати за стандартами Євросоюзу і виконувати положення Плану дій «Україна – ЄС». Цю статистику навів експерт Центру імені Разумкова Валерій Чалий: «План дій виконати у повному обсязі взагалі неможливо: розмитість формулювань, недостатньо чіткі орієнтири або надскладні завдання. Виконання чи не виконання заходів самих по собі автоматично не зумовлює виконання цілей – ступінь виконання Плану дій залежить і від наповнення заходів».

Голова представництва Єврокомісії Ієн Боуг називає «політичну турбулентність» влади причиною невиконання Україною усіх положень Плану дій: «Залишається багато роботи, яка ускладнюється політичною конкуренцією усередині правлячої коаліції і уповільненою роботою українського парламенту. Важливі програми через це не отримують імплементації».

Під час дискусій, віце-прем‘єр з питань євроінтеграції Григорій Немиря підтримав представника ЄС: «Шкода, спричинена поганою політикою або поганим державним врядуванням, часто набагато більш серйозна, ніж шкода від природних катастроф».

Учасники круглого столу дійшли висновку, що український політикум повинен об’єднатися довкола виконання Плану дій «Україна – ЄС», який передбачає впровадження важливих демократичних змін у діяльність державних органів влади та сприяє розвиткові суспільства.
XS
SM
MD
LG