Доступність посилання

ТОП новини

Вихід з кризи? Загальмувала конституційна реформа? Долар і зарплатна політика компаній (Огляд преси)


Нинішня політична криза очевидна. Але сценарії, які можуть покласти їй край, загрожують політикам іще більшими втратами. Здавалося б, вирішити проблему протистояння можуть швидкі дострокові парламентські вибори. Однак, як стверджує дописувач «Газети по-українськи», провідні політичні гравці побоюються, що після цього їм стане ще гірше. Тому вони утримуються від радикальних реформ. У цих обставинах є одна позитивна річ: що глибше зайде політична криза, то швидшим буде очищення. Іншими словами, криза змете всіх нинішніх політичних кумирів, як свого часу змела Кучму, Медведчука, Мороза та інших, здавалося б, вічних артистів учорашньої політичної сцени. Стаття називається «Для політиків вихід з кризи гірший за кризу».

Напередодні Дня Конституції чергова спроба конституційної реформи різко загальмувала. Політики кажуть, що їм не до того — головне якось із коаліцією розібратися й із кризи вийти. А там уже й до Основного закону руки дійдуть... Чи є в українців привід відзначати свято Конституції? Варіації на тему Основного Закону напередодні Дня Конституції пропонує газета «Україна молода».

Без оптимізму коментують пристрасті, що відбуваються навколо пере форматування Основного закону і журналісти «Газети 24». У статті «Сумне свято» вони пишуть, що день народження української Конституції – привід не стільки для гордості, скільки для роздумів про те, хто і як зараз хоче перекроїти її під себе. Ясно одне, зауважують газетярі, - який би гарний варіант Конституції не був створений, ухвалити його буде не так вже й просто. Конституційним процесом керують політики, отже, кожен із проектів буде гранично персоніфікований.

Про те, як зміни курсу долара вплинули на зарплатну політику українських компаній досліджує газета «Діло». Аби компенсувати зміни валюти США більшість компаній підвищили, або збираються підвищити зарплату, і лише 17% не збираються змінювати оплату праці. Стаття називається «Валюта зарплат».

В Чорному морі вже шостий за ліком космічний турист із США мільйонер Ричард Герріот спільно з астронавткою НАСА Шеннон Вокер тренувались на випадок посадки апарату на воду. Докладніше про ці тренування розповідає газета «Факти» у статті «В аварійному запасі космонавтів є навіть риболовне спорядження і вудки».

(Київ)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG