Доступність посилання

ТОП новини

Платіні: Не буде стадіонів – не буде чемпіонату


Президент УЄФА Мішель Платіні наголосив, що Україна і Польща повинні показати прогрес у підготовці до Євро-2012, зокрема, у будівництві стадіонів у Києві та Варшаві.

Промовляючи у Відні напередодні фінального матчу Євро-2008 між Німеччиною та Іспанією, Платіні заявив, передає агентство Франс Прес, що єдина причина, через яку УЄФА могло б позбавити Україну й Польщу права на проведення Євро-2012, – це відсутність у двох столицях стадіонів, придатних для матчів такого рівня.

«Виконавчий комітет УЄФА вирішив, що Євро-2012 відбудеться у Польщі та Україні, і ми зробимо все, щоб так і сталося. Єдина річ, яка зможе цьому завадити, – це відсутність стадіонів у столицях Варшаві та Києві. Якщо не буде стадіонів – не буде і чемпіонату», – наголосив Платіні.

За його словами, експерти УЄФА вирушать з інспекцією до Польщі та України, щоб ознайомитися з реальним станом речей щодо підготовки до чемпіонату. «12 експертів вирушать до Польщі та України, і реальний стан справ ми побачимо у вересні. А в Бордо зробимо остаточне рішення. На останній зустрічі ми вже закликали обидві країни поворушитися, рішення залежатиме від них», – додав президент УЄФА.

Остаточне голосування щодо проведення Чемпіонату Європи з футболу 2012 року в Польщі й Україні відбудеться на наступному засіданні Виконкому УЄФА, яке відбудеться в вересні у французькому місті Бордо, сказав він.

2 і 3 липня Платіні сам відвідає Польщу й Україну, щоб оцінити їхню готовність.

У п’ятницю ж, за словами віце-президента УЄФА, обговорювали лише деякі проблеми, які треба було з’ясувати. А сам стан підготовки України й Польщі до проведення Євро-2012 відповідний робочий орган розгляне окремо і подасть свої остаточні висновки до вересневого засідання виконкому.

Офіційний Київ сповнений оптимізму

У складі української делегації на засіданні Виконавчого комітету УЄФА у Відні в п’ятницю перебували представники українського уряду, Федерації футболу України і Національного агентства з підготовки та проведення Євро-2012.

Питань Євро-2012 серед головних пунктів порядку денного цього засідання не було.

Після засідання український віце-прем’єр-міністр Іван Васюник заявив, що УЄФА відзначає прогрес України та Польщі в підготовці до Євро-2012.

За його словами, про це йдеться у звітах щодо стану аеропортів, стадіонів, інфраструктури, телекомунікацій, безпеки та порядку, а також медицини.

Водночас головною проблемою України в підготовці до чемпіонату залишається стадіон «Олімпійський» у Києві. За словами Васюника, «керівництво УЄФА очікує на рішення, яке підтвердить здатність Києва підготувати НСК «Олімпійський» своєчасно».

За правилами, стадіон мають здати в експлуатацію не пізніше ніж за рік до турніру.

(Прага – Київ)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG