Доступність посилання

ТОП новини

Турецькі кораблі увійшли в бухту Севастополя


До Балаклавської бухти у Севастополі увійшли два кораблі Берегової охорони Туреччини.

За повідомленням прес-служби Азово-Чорноморського управління Державної прикордонної служби України, турецькі прикордонники прибули з дружнім робочим візитом.

Його мета – проведення спільних двосторонніх тренувань і обмін досвідом у правоохоронних і прикордонних питаннях та підвищення рівня готовності до спільних дій у Чорному морі.

Візит здійснюється на підставі українсько-турецької угоди про співпрацю структур, які охороняють кордони, і плану двосторонньої співпраці між Державною прикордонною службою України та головним штабом Збройних Сил Туреччини на нинішній рік.

Сьогодні моряки Берегової охорони Туреччини відвідують Турецький меморіал у Севастополі, споруджений кілька років тому на місці поховань воїнів Османської армії, які загинули у Кримську війну 1853–54 років.

Українські і турецькі прикордонники також збираються зіграти у футбол і провести спільні морські навчання.

У перебігу тренувань будуть відпрацьовані, зокрема, порядок дій доглядових груп під час огляду підозрілого судна, спільне маневрування суден, передача вантажу на ходу корабля і пошук та порятунок екіпажу плавзасобу, який зазнав катастрофи.

Очікується, що у серпні вже український прикордонний корабель відвідає Туреччину.
XS
SM
MD
LG