Доступність посилання

ТОП новини

«Великі Українці» – заїжджі «телезірки» самовпевнено грають «пророків» на чужому полі (Огляд преси)


Державна податкова адміністрація тепер повертатиме клієнтам банків частину грошей, витрачених на виплату відсотків за валютними іпотечними кредитами. Про це стверджує «Газета 24». До цього розраховувати на компенсацію виплачених за кредитом відсотків могли тільки позичальники, які взяли кредит у гривнях. Ця новина може бути приємним сюрпризом для понад 190 тисяч українців. За даними Української національної іпотечної асоціації, зараз кредити на придбання житла виплачують 193,14 тисяч осіб. Із цих позик 17,7% – у гривнях, 82,3% – у валюті. Однак отримати гроші досить складно. Чому – пояснюється у статті « Держава заплатить за квартири».

Українські громадяни, які всього лише кілька років тому взяли приклад з європейців і навчилися жити в борг, нині змушені переглядати свої життєві орієнтири. Ті, котрі не встигли вчасно оформити кредит, нині кусають лікті: банківські відділення, що донедавна були такі лояльні та щедрі для кожного відвідувача, нині старанно вигадують безліч перешкод для потенційних клієнтів. Відсоткові ставки зростають мало не щотижня, а клерки при цьому намагаються відсіяти неплатоспроможних клієнтів. Про те, чому змінилася банківська політика розповідає газета «Україна молода».

Як стверджує газета «Голос України» – телепроект «Великі Українці» і за формою, і за змістом став «великою розводкою суспільства». Суспільства, в якому заїжджі «телезірки» самовпевнено грають «пророків» на чужому полі, а їх возвеличують із хуторянською запопадливістю замість того, щоб самому господарювати у своєму ефірі. Суспільства, в якому за рейтинги і прибутки маніпулюють думками і фактами. Суспільства, в якому фальшують навіть не гроші – моральні цінності. Про те, на підставі чого журналісти роблять такі висновки – в матеріалі «Великі Українці» у форматі шахраїнства».

Літо час відпусток і можливості поновлення своїх сил. Лікарі переконують, що без гарного відпочинку не можлива плідна праця. Відпустки медики ще називають реабілітації. Про те, як , кому і де найкраще відпочивати розповідає газета «Сегодня» у статті «Їдемо на моретерапію».

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG