Доступність посилання

ТОП новини

Екологія в Керченській протоці вже в порядку, запевняє влада


Урядові експерти заявляють, що екологічна ситуація в Керченській протоці повністю нормалізувалася і нові забруднення нафтопродуктами не виявлені.

Як повідомило Головне управління Міністерства з питань надзвичайних ситуацій України в Криму, 1–2 липня в районі Керчі, Керченської протоки та острова Коса Тузла працювала робоча група у складі представників Міністерства охорони навколишнього природного середовища, МНС та інших відомств, яка не виявила нових плям нафтопродуктів ані на поверхні моря, ані на пляжах.

Силами Керченського морського координаційного аварійно-рятувального центру та Спеціального морського загону МНС провели також водолазне обстеження берегової лінії і поверхні моря Керченської акваторії, яке показало відсутність «навіть дрібних фракцій мазуту». Плям нафтопродуктів на поверхні моря немає, загибель птахів, риби та інших тварин теж не виявлена.

«Чутки про нове глобальне забруднення Керченської протоки не відповідають дійсності», – наголосили в МНС.

«Певні проблеми» таки є. Екологи все перевірять іще раз

Водночас рятувальники повідомили, що знайдені «незначні залишки мазуту в трюмах носової частини судна, які можуть сьогодні створювати певні проблеми». Проте ведеться постійний моніторинг стану прибережної зони в тісній взаємодії з усіма зацікавленими відомствами.

У Кримській асоціації «Екологія і мир» цю інформацію МНС назвали «передчасною» і заявили, що перевірятимуть і його, і нинішній стан довкілля в Керченській протоці.

Сильний шторм 11 листопада 2007 року призвів до загибелі в Керченській протоці 4 суден, із яких до моря потрапила значна кількість мазуту та інших нафтопродуктів.

(Сімферополь – Прага – Київ)
  • Зображення 16x9

    Володимир Притула

    Кримський журналіст. Співпрацюю з Радіо Свобода з 1990 року. Керівник проєкту Радіо Свобода «Крим.Реалії» з березня 2014 року. В грудні 2014-го був змушений покинути півострів. Заслужений журналіст України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG