Доступність посилання

ТОП новини

Мішель Платіні дає Україні ще три місяці


Проведення Євро-2012 УЄФА віддав Україні й Польщі. Чи не забере?
Проведення Євро-2012 УЄФА віддав Україні й Польщі. Чи не забере?

Президент Союзу європейських футбольних асоціацій на чолі делегації УЄФА відвідав у четвер Київ із інспекційною поїздкою, щоб перевірити готовність України проводити чемпіонат Європи з футболу 2012 року. Він висловив упевненість, що Польща й Україна таки зможуть провести «фантастичний» чемпіонат. Але, попередив Платіні, здійснити це буде нелегко й непросто.

У перебігу візиту Мішель Платіні зустрівся з Президентом і Прем’єр-міністром України та з чільними українськими урядовцями, які відповідають за підготовку до Євро-2012.

І на зустрічі з Віктором Ющенком він заявив: «Ви маєте три місяці, щоб попрацювати разом і дати Польщі й Україні можливість провести фантастичний європейський чемпіонат». Платіні переконаний, що це вдасться.

«Наступні три місяці будуть дуже важливі для України», – наголосив президент УЄФА й додав: «Усе може просунутися вперед дуже-дуже позитивним чином».

Але, попередив він, це «не просте й не легке завдання для України».

Платіні сказав, що УЄФА мала до України певні питання: «Не все було ясно з багатьма речами в Україні – зі стадіонами, аеропортами й так далі».

Звертаючись до Віктора Ющенка, Мішель Платіні додав: «Ви відповіли на них цілком щиро. І пані Прем’єр-міністр теж відповіла».

Україна обіцяє, що все зробить, УЄФА обіцяє, що допоможе

Назвавши свої зустрічі з чільними керівниками України «чудовими», президент УЄФА сказав, що отримав від них «усні гарантії», що всі завдання виконають вчасно.

Тепер, сказав він, за три місяці відбудуться зустрічі з усіма експертами. «А зовсім-зовсім-зовсім остаточне рішення ухвалять у Бордо наприкінці вересня на засіданні Виконавчого комітету УЄФА», – додав Платіні.

«Ми все ще маємо намір зробити якнайбільше, щоб були виконані всі умови» і чемпіонат міг відбутися в Польщі й Україні, наголосив він.

Зі свого боку Президент Віктор Ющенко заявив: «Україна гарантує, що в 2012 році ми організуємо цю подію на найвищому рівні».

«Ми не відстанемо від графіка» підготовки, додав він.

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко після своєї зустрічі з Мішелем Платіні теж заявила, що Україна зробить «усе навіть неможливе, щоб це було прекрасним святом для всього світу і щоб Україна виглядала як гарний партнер».

На думку експертів, головними завданнями і для України, і для Польщі є побудова чи реконструкція належних для чемпіонату Європи стадіонів, наявність достатньої кількості готелів і модернізація транспортної інфраструктури, в першу чергу аеропортів та автомобільних доріг.

(Прага – Київ)
  • Зображення 16x9

    Сергій Драчук

    Почав співпрацю з Радіо Свобода з самого початку 1990-х, із 1992-го – постійно, спершу в Києві, з 1995-го – в штаб-квартирі в Празі.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG