Доступність посилання

ТОП новини

Зброя французького легіону побувала в руках угорських браконьєрів


Угорська поліція вилучила у групи браконьєрів області Боршод, що на північному сході Угорщини, цілий арсенал зброї та оптичного оснащення до неї новітнього, так званого третього покоління. Запрошені поліцією військові експерти були досить здивовані цією знахідкою, коли дізналися, що таких зразків немає навіть на озброєнні угорської армії. Правдивим же власником арсеналу правоохоронці вважають іноземний легіон Франції. Яким чином контрабанда потрапила до Угорщини?

Поцуплені екс-ветераном іноземного легіону Франції, ім’я якого у пресі поки що не називають, речі знайшли у водія вантажного трейлера. Коли шофера затримала поліція, велику сумку, набиту приладами нічного бачення, сигнальними ракетами, прицілами, оснащеними ноутбуками тощо, про всяк випадок обнюхав спеціально вишколений пес, чи, бува, нема в ній вибухових речовин. Але таких не виявили.

Слідчий Національного бюро розслідування Жолт Надь сказав: «Ці засоби завезли сюди виключно для полювання на диких звірів. Ми не маємо жодної інформації щодо можливого використання вантажу з метою здійснення терору».

Про якусь підозрілу групу осіб, котрі полюють на дичину в лісі за допомогою зброї елітних військових спецпідрозділів, правоохоронців сповістили місцеві мисливці.

Хто організував оборудку?

Експерти Національного бюро розслідування ще й досі не можуть назвати бодай приблизну вартість перевезеної з Франції контрабанди. Припускають, що за ринковими цінами, виявлений арсенал зброї може дорівнювати цілому «скарбу».

За словами представника поліції області Боршод-Абауй-Землен Золтана Бардоша, дуже важливо було виявити тих, хто організував цю оборудку. «На даний час заарештовано одну особу, а саме угорського замовника зброї. Водночас ми поінформували командування іноземного легіону Франції про його тамтешні зв’язки», – повідомив працівник обласного управління поліції.

Згідно з чинним законодавством, замовника можуть позбавити волі, принаймні, на 8 років. Виявлений контрабандний арсенал, очевидно, переправлять колишньому власнику в особі збройних сил Французької Республіки.

(Угорщина – Прага – Київ)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG