Доступність посилання

ТОП новини

Україна матиме сучасний військовий корабель


Командувач ВМС України віце-адмірал Ігор Тенюх
Командувач ВМС України віце-адмірал Ігор Тенюх

Завершується технічне проектування нового корабля для українського флоту. Як повідомив у Севастополі командувач ВМС України віце-адмірал Ігор Тенюх, новий корвет водотоннажністю до 3 тисяч тонн з вертольотом на борту і сучасним обладнанням буде закладений наступного року на суднобудівному заводі у Миколаєві.

За словами командувача ВМС України, у березні була виконана програма з ескізного проектування «нового сучасного, з новітніми технологіями корвету», і зараз завершується технічний проект. Згідно з планом, затвердженим міністром оборони і начальником Генерального штабу Збройних Сил України, на проектування виділено близько 40 мільйонів гривень. 60% агрегатів та обладнання для корабля вироблятимуться українськими підприємствами.

Флагман українського флоту фрегат «Гетьман Сагайдачний»
На думку Ігоря Тенюха, будівництво нового корвету стане «новою епохою у Військово-морських Силах». За його даними, для ВМС України планується побудувати понад 10 таких кораблів, що, на думку командувача, становитиме «вагомий внесок в зміцнення боєготовності і боєздатності» українського флоту.

Військово-морські Сили України були створені указом Президента Леоніда Кравчука у квітні 1992 року. 6 липня відзначатиметься День ВМС України, встановлений Указом Президента Віктора Ющенка. У ці дні флагман українського флоту фрегат «Гетьман Сагайдачний» перебуває у Сереземному морі, де бере участь в антитерористичній операції НАТО «Активні зусилля».

(Севастополь – Прага – Київ)
  • Зображення 16x9

    Володимир Притула

    Кримський журналіст. Співпрацюю з Радіо Свобода з 1990 року. Керівник проєкту Радіо Свобода «Крим.Реалії» з березня 2014 року. В грудні 2014-го був змушений покинути півострів. Заслужений журналіст України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG