Доступність посилання

ТОП новини

Кабмін: проект змін до бюджету-2008 готовий


Уряд на своєму позачерговому засіданні ухвалив і ще в суботу мав направити до Верховної Ради проект змін до державного бюджету на 2008 рік.

Про це повідомили в Управлінні у зв’язках із засобами масової інформації Секретаріату Кабінету міністрів України.

При цьому Кабінет міністрів продовжуватиме узгодження позиції щодо бюджетного процесу з Президентом України Віктором Ющенком, йдеться у повідомленні.

Раніше прем‘єр-міністр України Юлія Тимошенко заявляла в суботу на засіданні, що внаслідок економічного зростання та детінізації економічних процесів у червні зупинено інфляційні процеси та забезпечено надходження до держбюджету додаткових 30,4 млрд. грн. Ці кошти уряд пропонує спрямувати на фінансування аграрного комплексу, енергетичної галузі, суднобудування, авіабудування, субвенції регіонам, виконання соціальних програм, збільшення зарплат, пенсій, повернення заощаджень вкладникам Ощадбанку.

Ю. Тимошенко вважає розгляд цього документа у парламенті тестом для депутатів, які покажуть, що для них головне – служіння своїм виборцям та Україні чи владні амбіції та боротьба за посади.

У Секретаріаті Президента сподіваються, що зміни до держбюджету будуть допрацьовані з урахуванням зауважень Ющенка
Про це сказав керівник Головної служби соціально-економічного розвитку Секретаріату Президента Роман Жуковський сьогодні журналістам.
Зокрема, він висловив сподівання, що документ буде допрацьований з урахуванням зауважень Президента, а також пропозицій, висловлених сьогодні міністрами під час засідання Кабінету міністрів.
Він також сподівається, що при доопрацюванні змін бюджету будуть враховані й результати наради, яку Президент планує провести з цього питання в понеділок.
У свою чергу міністр юстиції Микола Оніщук зазначив, що уряд, ухвалюючи сьогоднішнє рішення, сформував позицію про те, «щоб направити проект змін держбюджету у Верховну Раду, проте водночас, враховуючи, що консультації з Президентом продовжуються в ході підготовки документа до розгляду й по деяких позиціях, можливо, ще не завершені, дозволити прем'єр-міністру і міністру фінансів вносити в рамках затверджених макроекономічних показників і структурних позицій окремі зміни».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG