Доступність посилання

ТОП новини

Зміни до держбюджету-2008: нарада у Президента


Кабінет міністрів затвердив зміни до держбюджету-2008 з урахуванням зауважень Президента України щодо макропоказників.

Сьогодні Президент Віктор Ющенко проведе нараду для остаточного узгодження змін до державного кошторису.

Про ставлення народних депутатів від опозиції до цих змін повідомив Радіо Свобода представник Партії регіонів Анатолій Кінах: «Проект бюджету, який сьогодні необхідно переглянути, ніхто з народних депутатів ще не бачив. Але у випадку його подання, ми налаштовані працювати 24 години на добу, щоб держава мала збалансований бюджет. Насамперед, не бюджет проїдання, а бюджет розвитку держави, конкурентноздатної економіки та добробуту громадян. Ми максимально наполягатимемо на тому, щоб це був комплексний документ, включаючи антиінфляційні заходи та програму соціально-економічного розвитку країни».

Прем‘єр-міністр України Юлія Тимошенко заявляла в суботу на засіданні уряду, що внаслідок економічного зростання та детінізації економічних процесів у червні зупинено інфляційні процеси та забезпечено надходження до держбюджету додаткових 30,4 млрд. грн. Ці кошти уряд пропонує спрямувати на фінансування аграрного комплексу, енергетичної галузі, суднобудування, авіабудування, субвенції регіонам, виконання соціальних програм, збільшення зарплат, пенсій, повернення заощаджень вкладникам Ощадбанку.

Юлія Тимошенко вважає розгляд цього документа у парламенті тестом для депутатів, які покажуть, що для них головне – служіння своїм виборцям та Україні чи владні амбіції та боротьба за посади.
У свою чергу міністр юстиції Микола Оніщук у суботу зазначив, що уряд, ухвалюючи рішення, сформував позицію про те, «щоб направити проект змін держбюджету у Верховну Раду, проте водночас, враховуючи, що консультації з Президентом продовжуються в ході підготовки документа до розгляду й по деяких позиціях, можливо, ще не завершені, дозволити прем'єр-міністру і міністру фінансів вносити в рамках затверджених макроекономічних показників і структурних позицій окремі зміни».
XS
SM
MD
LG