Доступність посилання

ТОП новини

Перевізники проводять акцію протесту у Києві


Вантажні автомобілі біля Києва
Вантажні автомобілі біля Києва

Міжнародні автоперевізники вимагають скасувати рішення столичної влади про заборону в'їзду вантажівок з сьомої ранку до восьмої години вечора.

Далекобійники проводять акцію протесту у Києві. На всіх під'їздах до столиці стоять кілька кілометрові шеренги вантажних автомобілів. На «фурах» розвіваються державні прапори та прапори Асоціації міжнародних автоперевізників (АсМАП). Запланований мітинг біля Київської держадміністрації.

Міжнародні автоперевізники вимагають скасувати рішення столичної влади про заборону в'їзду вантажівок з сьомої ранку до восьмої години вечора. А від Кабінету міністрів очікують застосування в Україні європейських вимог при реєстрації транспортних засобів, запровадження дієвого контролю якості дизельного палива і стабілізації його ціни, переговори з урядами Польщі та Словаччини щодо скасування обмеження кількості палива, що ввозиться на їхню територію в баках транспортних засобів.

Наразі з усіх цих вимог виконано лише одну – про перенесення державного митного контролю з приватного терміналу «Ягодин».

Чи стане ця акція протесту міжнародних перевізників безстроковою, залежить від сьогоднішніх кроків КМДА та уряду, повідомила Радіо Свобода начальник організаційного департаменту Асоціації Олена Медведєва.

Якщо ж очікування не виправдаються, то далекобійники погрожують взагалі не заїжджати до Києва, а акцію протесту поширити в усіх регіонах країни. Асоціація міжнародних автоперевізників вважає, що такий розвиток подій загрожує затримками у постачанні вантажів та псуванням товарів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG