Доступність посилання

ТОП новини

США хочуть вирішити іранську проблему мирним шляхом – Райс


Державний секретар США Кондоліза Райс в екслюзивному інтерв’ю Радіо Свобода заявила, що іранську ядерну проблему можна вирішити дипломатичним шляхом.

«Ми дуже сподіваємося, і президент Буш дав чітко зрозуміти, що проблему Ірану, його ядерної технології можна вирішити дипломатичним шляхом. І це те, над чим ми зараз працюємо», – зазначила Райс.

За її словами, збагачення урану, яке дає можливість виготовляти ядерну зброю, є ключовою проблемою ядерної програми Ірану і її треба зупинити.

Ми хочемо, сказала Райс, щоб іранський народ мав добрі взаємини зі Сполученими Штатами. Немає причини, щоб ця велика цивілізація з великою історією та культурою була ізольована від міжнародної політики.

Шеф американської дипломатії не спростувала повідомлення журналу «Нью-Йоркер» про те, що Вашингтон витрачає 400 мільйонів доларів на таємні операції в Ірані, мета яких – викликати етнічні заворушення. Райс сказала, що Вашингтон не шукає заміни режиму, однак хоче позитивної зміни поведінки іранського уряду.

Ми готові мати справу з іранським режимом, якщо він готовий змінити свою політику, сказала Райс і додала, що, як вона вже багато разів говорила, готова зустрітися з іранським колегою будь-коли, будь-де, щоб поговорити про будь-що.

Кондоліза Райс звинуватила іранський уряд в ізоляції власного народу від решти частини світу.
XS
SM
MD
LG