Доступність посилання

ТОП новини

Анґела Меркель може похвалитися вкрай позитивним іміджем


Рейтинг канцлера Німеччини Анґели Меркель серед виборців цього тижня піднявся до рекордно високої позначки. У середу соціологічний інститут Forsa оприлюднив опитування, згідно з яким 62 відсотки німців хотіли б, щоб Меркель залишилася на другий термін. Навіть більшість прихильників соціал-демократів висловилися на користь нинішнього канцлера.

Від моменту приходу до влади 2005 року лідер християнських демократів Анґела Меркель зуміла помітно покращити свій імідж, наголошується в соціологічному дослідженні, проведеному на замовлення журналу Stern та телеканалу RTL. Майже кожний другий опитаний переконаний, що за цей час вона змінилася в позитивний бік. Лише 12 відсотків дотримуються протилежної думки.

Що ж стосується того, як Меркель представляє Німеччину за кордоном, то тут німці проявили майже одностайність: 85 відсотків респондентів задоволені діями канцлера на міжнародній арені. Привертає до себе увагу той факт, що в цьому питанні нею задоволені навіть понад 70 відсотків прихильників лівих.

На внутрішньому «фронті» значно гірше

А от у внутрішній політиці образ Меркель виявився менш яскравим. Лише кожний третій громадянин Німеччини вважає, що вона здатна вирішити внутрішньонімецькі проблеми. Ніякої користі від загального позитивного іміджу канцлера не отримав і її уряд. Лише 36 відсотків опитаних позитивно оцінюють діяльність чинного кабінету міністрів. Не слід забувати, що це уряд, в якому сидять політичні опоненти: соціал-демократи та блок консервативних партій ХДС/ХСС.

Вартим уваги є те, що на сході Німеччини, звідки, як відомо, походить Анґела Меркель, вона отримала гірші показники, ніж загалом по країні. Там лише 39 відсотків говорять про позитивний розвиток іміджу канцлера, 19 відсотків вважають, що Меркель, як політик, розвинулася в гірший бік.

Але як би там не було, навіть 56 відсотків прихильників соціал-демократів не проти того, щоб Меркель і надалі залишалася на чолі уряду. Серед виборців «зелених» її підтримує 54 відсотки.

(Берлін – Прага – Київ)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG