Доступність посилання

ТОП новини

В Україні відкрили «дешеве небо»


Перший рейс нової для України бюджетної авіакомпанії "Візз Ейр Україна" на новому літаку Airbus A320 відбув сьогодні вранці з міжнародного аеропорту «Бориспіль» за маршрутом Київ-Сімферополь
Перший рейс нової для України бюджетної авіакомпанії "Візз Ейр Україна" на новому літаку Airbus A320 відбув сьогодні вранці з міжнародного аеропорту «Бориспіль» за маршрутом Київ-Сімферополь
Леся Бакалець

Від сьогодні деякі авіаподорожі Україною перестали бути дорогим задоволенням. Перший рейс на Сімферополь малобюджетної компанії «Візз Ейр Україна» відкрив для українців «доступне небо». Квитки від 79 гривень, нові літаки та безпечні польоти компанія гарантує. Щодо сервісу – є ціла низка обмежень.


Скористатися послугами дешевої авіакомпанії підприємець Олександр спокусився одразу. Він та ще 179 пасажирів рейсу Київ-Сімферополь – перші українці, які змогли оцінити нового перевізника. Польотом молодий чоловік залишився задоволений, каже заплатив за квитки вдвічі менше, ні раніше, а умови мандрівки кращі.

За низьку ціну – і сервісу менше. Цього разу їжею та напоями пасажирів пригощали безкоштовно. На всі ж подальші рейси у вартість квитка входитиме лише перевезення із одного міста в інше. Решта сервісних послуг – за окремі гроші.

Генеральний директор «Візз Ейр Україна» Наталя Казмер пояснює, це і дає можливість зробити нижчими ціни. «Якщо у вас виникне бажання поїсти на борту – за окрему плату ми надамо таку послугу. Якщо у вас немає такого бажання – ми вас не примусимо за це заплатити, така цінова філософія», – зазначає вона.

Цінова політика має іще декілька особливостей. Якщо ви пасажир малобюджетної або лоу-кост- компанії, ви замовляєте квиток тільки через інтернет або телефоном, і чим ближче до вильоту ви це зробите, тим дорожче заплатите. Так само ціни зростатимуть на вихідні, у літаку конкретно вказаного місця у вас не буде. І безкоштовно можна перевозити тільки обмежену кількість багажу. Плануєте брати з собою більше речей – доведеться доплачувати.

На якості літаків компанія не економить


Що ж до якості літаків – компанія переконує, тут вона не економить. Зараз Україною літатиме один новий аеробус, до кінця року планують закупити ще два.

Літак протягом дня буде стояти на землі всього по півгодини між поїздками – у «Візз Ейр Україна» пояснюють стільки часу цілком достатньо, щоб одні пасажири зійшли з борту, а інші зайшли на нього. І тільки вночі літак матиме технічний огляд – це нормально світова практика, заспокоює авіаперевізник.

Міністерство також задоволене

У Міністерстві транспорту новими дешевими послугами також задоволені. Міністр Йосип Вінський сказав, компанія виконала всі вимоги української сторони: нові літаки, дешеві квитки і можливість їх придбати не через каси. Урядовець очікує, що скоро українці стануть більше користуватися повітряним транспортом.

«Моя таємна мрія – категорично різко збільшити кількість людей, які користуються літаками. Якщо на сьогодні приблизно 6-7 мільйонів осіб перевезень на рік буде, то потрібно, щоб було 46 мільйонів, щоб людина хоч раз на рік користувалась літаком», – зауважив Йосип Вінський.

У Міністерстві транспорту шукають іще декілька малобюджетних авіакомпаній.

Кажуть, їх має бути щонайменше чотири. Поки що ж дешевше можна літати тільки перевізником «Візз Ейр Україна» у Сімферополь, Львів, Одесу та Київ.

(Київ – Прага)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG