Доступність посилання

ТОП новини

Грузія вимагає надзвичайного засідання Ради Безпеки ООН через дії Росії


В Організації Об’єднаних Націй підтвердили, що листа з цією вимогою грузинська делегація надіслала Генеральному секретареві ООН у четвер увечері.

Представник Грузії в ООН Іраклі Аласанія вже вилетів до Нью-Йорка.

Раніше в п’ятницю парламент Грузії закликав міжнародну спільноту дати «тверду оцінку» «агресивним діям» Росії

В ухваленій одноголосно заяві є також заклик підтримати мирну ініціативу Грузії про заміну нинішніх миротворчих сил СНД, а по суті самої лише Росії, на міжнародні поліційні сили.

Інакше Грузія вже найближчим часом буде змушена вжити відповідних правових заходів із метою оголошення незаконними і якнайшвидшого виведення збройних сил Росії з зон конфліктів, мовиться у зверненні.

В Міністерстві закордонних справ Грузії триває розробка подальших дипломатичних кроків через кризу в відносинах із Росією, повідомив посол Тбілісі в Москві Еросі Кіцмарішвілі. Він перебуває в грузинській столиці після того, як у четвер його відкликали для консультацій, що є однією з найсильніших форм дипломатичного протесту.

Тим часом підготовка зустрічі президентів Грузії й Росії Міхеїла Саакашвілі і Дмитра Медведєва, про яку говорили останнім часом, припинена, повідомив заступник міністра закордонних справ Грузії Ґріґол Вашадзе.

Уранці в п’ятницю МЗС Грузії звинуватило Росію в агресії та ігноруванні суверенітету країни.

У заяві грузинського Міністерства закордонних справ мовиться, що дії Москви загрожують не лише Грузії, а всьому кавказькому регіонові.

Різку реакцію Грузії викликав політ у вівторок російських військових літаків над Південною Осетією.

У четвер Росія підтвердила цей факт. Але МЗС Росії заявило тоді, що це було здійснено буцімто для попередження можливого вторгнення грузинських військ на територію невизнаної республіки. Грузія відкинула це твердження.

У п’ятницю Міністерство закордонних справ Росії знову назвало дії своєї країни «послідовними миротворчими зусиллями» і звинуватило Грузію в «провокаційних діях».
XS
SM
MD
LG