Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр Ізраїлю сподівається на прямі переговори з Сирією


Егуд Ольмерт заявив журналістам у неділю в Парижі, що нинішні непрямі контакти його країни з Сирією за посередництва Туреччини можуть перейти в безпосередні.

За даними з дипломатичних джерел, прем’єр-міністр Ізраїлю в неділю провів останні наразі такі непрямі переговори з президентом Сирії Башаром аль-Асадом через посередництво прем’єр-міністра Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана.

За повідомленнями, ізраїльський керівник передав турецькому, що він «цілком серйозно» говорить про бажання просунутися вперед у відносинах із Сирією.

Сирія заявляє, що передумовою для мирної угоди з Ізраїлем має бути повернення стратегічно важливих Ґоланських височин, які Ізраїль захопив 1967 року. 1981-го Ізраїль оголосив про їхнє приєднання до своєї території. Сирія вважає ці землі своїми. Так само й ООН не визнає ізраїльської анексії і вважає Ґоланські височини окупованою Ізраїлем територією.

Керівники близькосхідних і інших країн Середземномор’я перебувають у неділю в Парижі на саміті Середземноморського Союзу – нового проекту ЄС, що має на меті залучити ці держави до глибшої співпраці.
XS
SM
MD
LG